Šport > Nogomet
29 ogledov

Guardiola ima težave z nemščino

pep guardiola Reuters
Španski trener Pep Guardiola je uradno prevzel Bayern München in prvo tiskovno konferenco izpeljal v nemškem jeziku. Španec bi se lahko za pomoč pri komunikaciji obrnil na svoje varovance.

Pep Guardiola, ki je prvo tiskovno konferenco kot trener Bayern Münchna opravil v nemščini, se pripravlja na prvi trening, ki si ga bo ogledalo 25 tisoč obiskovalcev. Navijači si bodo trening aktualnih evropskih prvakov ogledali na Allianz Areni, cena vstopnice pa znaša pet evrov.

Guardiola je držal obljubo in prvo tiskovno konferenco izpeljal v nemškem jeziku, nogometni veljaki pa mu svetujejo, naj se za pomoč obrne na svoje nogometaše ''Jezik bo ključnega pomena za Guardiolo. Igralce bi moral prositi za pomoč,'' je povedal nekdanji trener bavarskega kluba Luis van Gaal in dodal: ''Španci se zelo težko učijo nemščine.''

Guardiola je priznal, da ga čaka še veliko dela, če bo želel uspešno komunicirati s svojimi varovanci. ''Potrebujem nekoliko več časa, preden bom lahko dobro komuniciral. Upam, da se bo v naslednjih šestih mesecih moja nemščina izboljšala,'' je povedal Guardiola.

Lehman navdušen

Jens Lehman, nekdanji vratar nemške reprezentance, je pohvalil španskega stratega. ''Izjemno. Tekoče govori nemško,'' je povedal 43-letnik in dodal, da Bundesliga ne bo pravi izziv za španskega stratega.

Zvezdnik bavarskega kluba Javi Martínez je prepričan, da bo ekipa pod Pepovim vodstom postala še boljša. ''Veliko se bomo naučili od njega. Vsi nogometaši Barcelone so mi povedali, da je odličen trener,'' je povedal Španec.

Komentarjev 1
  • pesjan 19:00 26.junij 2013.

    Tavarreš pa v NK Mariboru ne govori nič? Pa bi rad imel SLO državljanstvo ?