Šport > Nogomet
24 ogledov

Guardiola s 23 igralci v Madrid

Guardiola EPA
V nedeljo na Santiegu Bernabeu in v sredo na Nou Campu. Dva El Clasica v le nekaj dneh prinaša španski superpokal. O Cescu Fabregasu: "Prestop napreduje, a še ni končan."

Španska sezona se bo v nedeljo začela z El Clásicom. Barcelona in Real Madrid igrata španski superpokal. Ta se kot eden od redkih igra v dveh tekmah, kar pomeni, da bo v sredo že drugi El Clásico v novi sezoni.

"Srečni smo, da bomo igrali superpokal, to pomeni, da smo nekaj osvojili prejšnjo sezono. Tako je bilo že zadnja tri leta,“ pred nedeljsko superpokalno tekmo z Realom pravi trener Barcelone Pep Guardiola, a opozarja: "Vsi skupaj vadimo šele dva dni, poleg tega pa ima Real za sabo odlično pripravljalno obdobje. Videti je podobno kot lani.“

Zaradi reprezentančnih odsotnosti so se Alexis Sanchez, Javier Mascherano, Leo Messi in Dani Alves šele pred kratkim pojavili na treningih, zato se postavlja vprašanje, kako bo izgledala prva enajsterica. "Messi in Mascherano sta prišla v dobri formi, ravno omenjena sta imela najkrajše počitnice, le tri tedne. Če si manj časa prost, rabiš tudi manj časa, da najdeš formo,“ opozarja Pep in dodaja, da še niso vsi nogometaši pripravljeni za 90 minut. Zato pa je Guardiola prinesel spodbudno novico, da gre s poškodbo Carlesa Puyola na bolje: "Nisem zdravnik, ampak menim, da bo kmalu z nami. Trenira brez bolečin.“ In še o Cescu Fabregasu: "Kolikor vem, prestop napreduje, vendar ni še končan. Cesc je še vedno nogometaš Arsenala. Če pride ali ne – Barcelona bo vseeno imela dobro vezno vrsto.“

Največja španska kluba sta se lani pomerila kar petkrat. Barcelona je dobila tekmi Primere in polfinala Lige prvakov, Real pa le tolažilno v finalu kraljevega pokala. Ker so galaktiki v pripravljalnem obdobju zlahka zmagovali, veljajo za favorita, a nikar ne gre pozabiti, da so imeli nasproti občutno slabše tekmece. Blaugrana na pripravah ni blestela, a je igrala v zelo premešani postavi in tudi proti takim nasprotnikom, kot je Manchester United.

Barcelona je Realu v zadnjih treh sezonah vzela vse največje lovorike, a trener José Mourinho rad izpostavi, da njegova ekipa v drugi sezoni vselej igra bolje kot v prvi. Portugalski strateg se zanaša na odlično formo Karima Benzemaja, vprašljiv je nastop Sergia Ramosa, zaradi poškodb pa okrepitvi Hamit Altintop in Nuri Sahim sploh še resno ne trenirata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.