Šport > Nogomet
12 ogledov

''Guardiola, Zidane, pomagajta mi!''

sepp blatter EPA
Francoski nogometaš Zahir Belounis je s čustvenim pismom zaprosil Pepa Guardiolo in Zinedina Zidana, naj mu pomagata, da se bo lahko vrnil v domovino.

Obupani Zahir Belounis je od junija 2012 zaradi pravnega spora z ekipo El-Jaish ujet v Katarju, kjer zaman čaka na izhodno vizo. Le to mu v skladu s katarskimi zakoni lahko odobri samo delodajalec.

Belounis v svojem pismu trdi, da mu ekipa dolguje dvoletno plačo, in pravi, da se je znašel v ''nočni mori'', ki ga ''počasi ubija''.

Francoz se je zato odločil, da bo za pomoč zaprosil nekdanja ambasadorja za organizacijo SP 2022 v Katarju Pepa Guardiolo in Zinedina Zidana. ''Vem, da sta bil ambasadorja pri kandidaturi SP 2022 v Katarju. To sta počela z dobrimi nameni, a realnost je takšna, da če Katar ne bo spremenil svoje zakonodaje, bo tukaj ujetih na stotine, morda celo na tisoče ljudi. Naprošam vaju, da uporabita svoj vpliv kot nogometna ambasadorja in spregovorita o tem, kaj se dogaja meni in številnim drugim mladim nogometašem v Katarju. Z zakonom o izhodnih vizah ljudi zadržujejo daleč od svojega doma. Takšni zakoni ne bi smeli obstajati, zato potrebujemo ljudi, ki imajo radi nogomet in njegovo dobro podobo, da naš glas ponesejo v svet,'' je med drugim zapisal Belounis.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) trdi, da ne more poseči v dogajanje, saj je Belounis svojo pritožbo naslovil na sodišče v Katarju, namesto da bi se obrnil na Fifo. Katarska nogometna zveza je navedbe nogometaša zanikala in zatrdila, da je prejel denarno nadomestilo nekega drugega državnega kluba, za nameček pa proti El-Jaishu sploh ni vložil pritožbe.

Zidane naj bi z vlogo ambasadorja za organizacijo SP v Katarju prejel dva milijona angleških funtov, Guardiola, ki je v kasnejših letih svoje kariere igral za Al-Ahli, pa naj bi organizatorjem pomagal okrepiti vezi s svojim nekdanjim klubom Barcelono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.