Šport > Nogomet
29 ogledov

Handanović zavladal Serie A: Udinese prvi

Boateng Reuters
Nogometašem AC Milana je v 7. kolu Serie A uspel neverjeten preobrat. Na gostovanju pri Lecceju so ob polčasu zaostajali z 0:3, po odmoru pa po hat-tricku Kevina-Princa Boatenga in golu Maria Yepesa slavili zmago s 4:3. Udinese Samirja Handanovića je novo vodilno moštvo italijanske lige, potem ko so Videmčani na lahko opravili z lanskim drugoligašem Novaro (3:0). Inter je končno prišel do težko pričakovane zmage, proti Chievu pa jim jo je pristreljal Thiago Motta (1:0).

Kapetan Antonio Di Natale je z dvema goloma popeljal Udinese na vrh Serie A. Na domačem stadionu Friuli, kjer Samir Handanović na prvenstveni tekmi gola ni dobil že vse od osmega maja (še v lanski sezoni, v letošnji mu ga je zabil le AC Milan), so Videmčani spet ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, z nekaj sreče pa je Di Natale zabil za vodstvo v 33. minuti. Še pred polčasom je Maurizio Domizzi po darilu kapetana povišal na 2:0, praktično edina nevarnost za Handanovića na celi tekmi pa je bil poizkus Filippa Porcarija, ki je z zunanjim delom stopala zgrešil že v peti minuti. Di Natale je z mojstrskim prostim strelom z okrog 20 metrov postavil piko na i novi maestralni predstavi.

Inter končno zmagal, Maicon "šolal" Jokića

Thiago Motta je po podaji iz kota odločil tekmo na San Siru, kjer je Inter pod vodstvom Claudija Ranierija končno zmagal, žrtev pa je bil Chievo slovenskih reprezentantov Bojana Jokića in Boštjana Cesarja (1:0). Italijanski mediji še posebej izpostavljajo predstavo desnega bočnega branilca črno-modrih Maicona, ki je Jokiću povzročal celo vrsto težav in bil med boljšimi na igrišču. Tako Jokić kot Cesar sta odigrala celo tekmo.

Bačinović končno na klopi, Roma vseeno premočna

Armin Bačinović se je po dolgem času vrnil na klop Palerma, kjer je na gostovanju pri Romi tudi obsedel, Rimljani pa so slavili z golom Argentinca Erika Lamele v osmi minuti tekme. Josip Iličić je v igro vstopil nekaj več kot 15 minut pred koncem in vodil zadnje napate rožnatih, ki pa v zaključkih akcij niso imeli sreče.

Neverjeten preobrat Milana

Nogometašem AC Milana je uspel neverjeten preobrat. Na gostovanju pri Lecceju so ob polčasu zaostajali z 0:3, po odmoru pa po hat-tricku Kevina-Princea Boatenga in golu Maria Yepesa slavili zmago s 4:3. Navijači Lecceja so domače nogometaše na polčas pospremili z glasnim aplavzom. Guillermo Giacomazzi, nekdanji nogometaš Milana Massimo Oddo (iz enajstmetrovke) in Carlos Grossmüller, so v prvih 45 minutah poskrbeli za vodstvo Lecceja proti Milanu s 3:0. Rdeče-črni so drugi del začeli brez Robinha, ki ga je zamenjal 24-letni Kevin-Prince Boateng, ki je do 63 minute trikrat zatresel domačo mrežo in izenačil na 3:3. Odločitev je padla v 83. minuti, ko je Mario Yepes z glavo z bližine žogo zabil v mrežo za 4:3.

Še en remi Juventusa

Torinski Juventus je v 7. kolu Serie A na svojem novem stadionu zgolj remiziral proti Genoi Valterja Birse, ki ga spet ni bilo niti na klopi. Stara dama je po zaslugi Matrija povedla že v 6. minuti, toda izid je po dobre pol ure igre izenačil Marco Rossi. Domači so znova povedli v 58. minuti, ko je svoj drugi zadetek zabil Matri, a to še vedno ni bilo dovolj za zmago proti Genoi. Andrea Caracciolo je namreč v 85. minuti izid še drugič na srečanju izenačil in poskrbel za nepričakovano delitev točk.

Milan po Del Piera

Napadalcu, ki šteje 36 pomladi, poleti poteče pogodba z Juventusom, v klubu pa so že izjavili, da z zvezdnikom ne nameravajo podaljšati sodelovanja. Drugi mož Milana si zdaj želi Del Piera, ki svoje dokončne upokojitve še ni napovedal, pripeljati v glavno mesto Lombardije. "Nikoli ni prepozno. Naučil sem se deliti nogometaše na nadarjene ali povprečne in ne na mlade ali stare. Vedno reje izberem nadarjenost, kot pa se odločim za mladost," je za Sky Sport Italia spregovoril Adriano Galliani o morebitnem zanimanju za nekdanjega italijanskega reprezentanta. Podpredsednik Milana je še nadaljeval: "Navsezadnje se je kar nekaj naših zvezd, na primer Paolo Maldini in Billy Costacurta, upokojilo pri štiridesetih. Pippo Inzaghi je star 38 let in je še vedno naš igralec."

Galliani je razkril tudi, da si je Del Piera v Milano želel pripeljati že leta 1993. "Le malo je manjkalo, pa bi podpisal za nas. Da ni prišlo do sodelovanja, zelo obžalujem. To je eden največjih neuspehov v moji karieri. Milan se je zanj zanimal pred Juventusom," je dejal 67-letni podpredsednik.

Del Piero je sicer po prestopu iz Padove v Juventus leta 1993 za staro damo odigral skoraj 500 tekem, pri tem pa zabil več kot 200 zadetkov. S Torinčani je med drugim petkrat osvojil Serie A, enkrat pa je bil s soigralci najboljši tudi v Ligi prvakov.

Italijanska liga, 7. kolo:

Fiorentina : Catania 2:2 (1:1)
Jovetić (20, 62); Delvecchio (43), Barrientos (82)

Juventus : Genoa 2:2 (1:1)
Matri (6, 58); Rossi (31), Caracciolo (85)
Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

Lecce : AC Milan 3:4 (3:0)
Giacomazzi (4), Oddo (30./11-m), Grossmüller (37); Boateng (49, 55, 63), Yepes (83).

AS Roma : Palermo 1:0 (1:0)
Lamela (8)
Iličić je igral od 73. minute, Bačinović (oba Palermo) je bil na klopi.

Cagliari : Napoli 0:0

Inter Milan : Chievo 1:0 (1:0)
Motta (34)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Parma : Atalanta 1:2 (0:0)
Valdés (81); Moralez (55, 58)

Siena : Cesena 2:0 (1:0)
Gonzalez (9), Calaio (54)

Udinese : Novara 3:0 (2:0)
Di Natale (33, 50), Domizzi (39)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Bologna : Lazio 0:2 (0:1)
Acquafresca (23/a.g.), Lulić (48)
Krhin (Bologna) je celo tekmo presedel na klopi.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 21:06 23.oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.