Šport > Nogomet
24 ogledov

Hitzfeld: "V Brazilijo ne gremo le na tri tekme"

Švica Slovenija kvalifikacije za SP 2014 Stade de Suisse Bern Hitzfeld EPA
Švicarski nogometaši in njihova športna javnost so dan po uspešno končanih kvalifikacijah za SP 2014, z zadovoljstvom pregledali opravljeno delo, a obenem že tudi gledajo naprej.

Selektor Ottmar Hitzfeld je napovedal, da bo cilj njegove ekipe v Braziliji vsaj osmina finala. Švicarji so kvalifikacije končali s 24 točkami na prvem mestu skupine E pred Islandijo in Slovenijo. Švica je 14. zapored ostala neporažena, a zdaj je ta dosežek že v senci priprav za veliko tekmovanje čez dobrega pol leta.

"Ne glede na to, v kateri predtekmovalni skupini bomo, mora biti naš cilj uvrstitev vsaj v osmino finala. Nima smisla, da gremo v Brazilijo in nastopimo samo na treh tekmah," je bil odločen selektor Hiztfeld. Spomnil je tudi na zanje nesrečno zgodbo z zadnjega prvenstva: "Premagali smo Španijo, nato pa naredili neumnost in izgubili s Čilom. Odločajo malenkosti, včasih pa tudi sreča."

V prvem bobnu

Švicarjem je dodatno samozavest vlil razplet drugih tekem, ki jim bo omogočil, da bodo prvič doslej na žrebu predtekmovalnih skupin imeli status favoritov in bodo v prvem bobnu. V Švici so izračunali, da bo na novi lestvici krovne nogometne zveze (Fifa), ki bo odločilna za postavitev nosilcev, njihova ekipa na sedmem mestu za Španijo, Nemčijo, Argentino, Kolumbijo, Belgijo in Urugvajem ter pred Italijo.

A Hitzfeld meni, da to ne bo pomenilo posebne prednosti. "Gre bolj za psihološki učinek in za to, da smo lahko bolj samozavestni. Toda poskrbel bom, da bodo fantje ostali na trdnih tleh, tudi v drugih kakovostnih bobnih bodo izjemne reprezentance," pravi Hitzfeld in opozarja, da se je ležernost Švicarjem že skorajda maščevala: septembra so njegovi nogometaši proti Islandiji vodili že s 4:1, a je bilo na koncu 4:4.

Švicarji bodo zanje izjemno uspešno leto 2013 končali 15. novembra, ko bodo odigrali zadnjo tekmo, prijateljski dvoboj proti Južni Koreji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.