Šport > Nogomet
8766 ogledov

Hrvaški reprezentant zaradi bolezni srca prekinil kariero

ivan strinić Epa
Zdravniška služba je ob rutinskem pregledu naletela na nepričakovan prizor.

Iz Milana prihajajoče zaskrbljujoče novice o zdravstvenem stanju hrvaškega bočnega branilca Ivana Strinića. 

31-letnemu Splitčanu, ki se je julija od Sampdorie preselil k AC Milanu, so med rutinskim zdravniškim pregledom diagnosticirali hipertrofijo srčne mišice.

Gre za zdravstveno stanje, ki je najpogosteje poseldica slabo zdravljenega ali nezdravljenega visokega krvnega tlaka. Strinić je zaradi diagnoze že prekinil svojo kariero. Prekinitev je zgolj začasna, saj ga najprej čakajo dodatne preiskave, nato pa bo sprejel končno odločitev.

"Ni razloga za skrb. Nič posebnega se ne dogaja. Počival bom deset dni in ponovil preiskave. Zdravniki menijo, da bi se lahko čez mesec dni vrnil na igrišče," je sporočil Hrvat.

"Glede na vse, kar se dogaja v nogometnem svetu, so zdravniki zelo previdni, zato so mi morda priporočali še večjo previdnost, kot bi bilo to sicer potrebno. Na srečo mi bo premor prišel prav, da zacelim poškodbo kite," je povedal Strinić, ki niti malo ne dvomi v uspešno nadaljevanje nogometne kariere.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice