Šport > Nogomet
2426 ogledov

Hrvat zrušil rekord svetovnih prvenstev

marcelo brozović Epa
Hrvaški vezist se je zapisal v zgodovino svetovnih prvenstev.

Hrvaška nogometna reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva premagala Anglijo (2:1) in dosegla zgodovinski uspeh. Ognjeni so prikazali zares odlično predstavo in na zelenici kljubovali napovedim angleških poznavalcev, ki so tri leve že videli v prvem finalu po več kot pol stoletja.

luka modrić "Velika napaka!" Šport Maščevalni Modrić vtrl sol na rano Angležev

52-letne angleške sanje so v drugem sodnikovem podaljšku razblinili varovanci Zlatka Dalića, ki jih v nedeljo čaka finalni obračun s Francozi. Tekma bo ponovitev polfinalnega dvoboja Hrvaške in Francije na SP leta 1998. Takrat so se napredovanja veselili galski petelini, ki so nato v finalu premagali Brazilijo in osvojili svoj edini naslov na mundialih.

Med velike junake hrvaškega napredovanja prištevamo prvega zvezdnika reprezentance Luko Modrića, izkazal se je strelec zmagovitega zadetka Mario Mandžukić, gol in podajo pa je v svojo statistiko vpisal Ivan Perišić.

Donald Trump, vrh EU - Nato Pred vsemi Šport Trump je takole čestital Hrvaški

V senci omenjenih velikanov je za zgodovinski trenutek poskrbel vezist Interja Marcelo Brozović. Soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića je v 120 minutah pretekel neverjetnih 16.339 metrov oziroma več kot 16 kilometrov, kar je rekord svetovnih prvenstvev od uvedbe merjenja te statistične prvine.

marcelo brozović | Avtor: Epa Epa

Od soigralcev sta se mu najbolj približala Perišić in Ivan Rakitić, ki sta pretekla približno 14,5 kilometra, pri Angležih pa sta najbolj utrujene noge imela Jesse Lingard (15,8 km) in Dele Alli (15,6 km).

Dalićevi varovanci so sicer na tekmi pretekli 143 km, poraženi Angleži še pet kilometrov več.

SP, Francija, Avstralija Legenda: Šport "To Francijo je nemogoče ustaviti. Tudi Hrvatom ne bo uspelo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice