Šport > Nogomet
872 ogledov

Hrvati zgroženi nad ravnanjem varnostnikov z otroki

Print Screen
Zvesti podporniki aktualnega hrvaškega prvaka so ogorčeni nad dogajanjem pred vrati stadiona Maksimir.

Pred sobotno tekmo osmega kroga hrvaške 1. HNL med zagrebškim Dinamom in HNK Gorico so bili rigoroznemu nadzoru pred vrati kultnega stadiona Maksimir podvrženi tudi najmlajši obiskovalci.

Predstavniki varnostnih služb so tokrat opravili temeljit pregled slehernega obiskovalca tekme, kar so navijači domačega moštva, na stadionu se jih je zbralo približno 800, pospremili z velikim ogorčenjm.

Varnostniki so podrobno preiskali tudi otroke, pri tem pa še posebej bode v oči, da so morali kljub mrazu sezuvati čevlje. Ker bakle ne moreš skriti v čevelj, se navijači sprašujejo o smiselnosti takšnega početja. Eden izmed njih je stadion preimenoval kar v koncentracijsko taborišče.

V komentarjih pod videom je moč zaslediti tudi zapis navijača, ki pravi: "V dežju in mrazu so nas slekli do spodnjic. Zadnjič mi je redar poskušal vzeti telefon, ker sem to snemal. Če mu policaj ne bi rekel, naj se umiri, kdo ve, kaj bi bilo. Ko nekdo vrže baklo, poiščejo njegovo družino in vse bratrance iz tretjega kolena, a tole je pa v redu in se o tem sploh ne govori. Vse to se dogaja na stadionu, kjer samo po čudežu doslej še nihče ni dobil betona na glavo. Raje naj bodo veseli, da sploh kdo pride in tvega svoje življenje, ne pa da nad njimi vršijo represijo."

Komentarjev 1
  • Pepe007 10:43 19.oktober 2020.

    Čudni so varnostniki in čudni so starši, ki vlačijo otroke na te nasilne dogodke.

Sorodne novice