Šport > Nogomet
18 ogledov

Ibra: ''Vse, kar berete, je neresnica''

zlatan ibrahimović EPA
Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je navijačem Paris Saint-Germaina obljubil, da ni razloga za skrb, saj so govorice o njegovem odhodu samo medijska izmišljotina.

Zlatan Ibrahimović naj bi bil po prihodu Edinsona Cavanija, ki je s PSG podpisal petletno pogodbo, odločen, da zapusti francoskega prvaka. Predsednik Napolija Aurelo De Laurentiis, ki je Cavanija obtožil, da ga mika samo denar, je po prestopu urugvajskega napadalca dejal, da Ibra zagotovo ne bo igral s Cavanijem, zato naj bi se s klubom že dogovoril za prestop.

Ibrahimović si je zaželel selitve v Real Madrid, kamor se je preselil nekdanji trener PSG Carlo Ancelotti, vendar italijanski strateg v pogovoru s Švedovim agentom ni pokazal zanimanja za nekdanjega varovanca. Napadalec namreč naj ne bi sodil v Ancelottijev dolgoročni načrt.

Ibro, ki ima s francoskim prvoligašem sklenjeno triletno pogodbo, so po mlačnem sprejemu v Madridu nekateri že videli v Manchester Cityju, vendar je Šved govorice zanikal in dodal, da namerava ostati v Parizu.

Pomiril navijače

''Srečen sem v Parizu. Vse, kar berete v časopisih, je neresnica in delo medijev,'' je ob predstavitvi novega dresa povedal 31-letnik in dodal: ''Nosim majico PSG in nosil jo bom v soboto proti Real Madridu. Nosil jo bom še naprej, saj menim, da mi pristaja. Od prvega dne, ko sem podpisal s PSG, je šlo vse kot po maslu. Moja predstavitev je bila posebna in na srečo sem jim lahko fantastično dobrodošlico poplačal z naslovom. Upam, da bom lahko tako nadaljeval, zato ne verjamem, da bi navijače moralo skrbeti.''

Zahteva višjo plačo

Čeprav je Ibrahimović prepričan, da bo ostal član PSG, pa se namerava v bližnji prihodnosti sestati s predsednikom Nasserjem Al Khelaifijem, s katerim se bosta pogovorila o njegovi prihodnosti. Francoski mediji so izbrskali, da naj bi Ibra zahteval povišanje plače za dva milijona evrov, razlog za to pa naj bi bila višja plača Thiaga Silve, ki je zavrnil ponudbo Barcelone in bo po novem prejemal 12 milijonov evro na leto. Katalonci so za Brazilca sicer ponujali 32 milijonov evrov.

''Zadovoljen sem pri PSG in klub je zadovoljen z mano, zato ni razloga za odhod. Verjamem v naš projekt in po pravici povedano, vanj verjamem vse bolj in bolj,'' je dodal Silva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.