Šport > Nogomet
18 ogledov

Igralci Zvezde: "Denarja ni niti za gorivo in šampon"

Nenad Milijaš Crvena zvezda Smiljanić Marković Partizan večiti derbi Reuters
Kapetan Crvene zvezde Nenad Milijaš je v imenu celotne ekipe javnosti poslal odprto pismo, v katerem je opozoril na probleme v nekdanjem evropskem prvaku.

V odprtem pismu, ki je bilo prvenstveno namenjeno navijačem Crvene zvezde, je kapetan Nenad Milijaš opozoril na mnoge težave v taboru srbskih podprvakov. Javnost so nogometaši hoteli seznaniti s položajem v klubu, pri tem pa so zatrdili tudi, da uživa slovenski trener Slaviša Stojanović njihovo popolno podporo.

"Mi, nogometaši Crvene zvezde, smo se odločili, da javnosti, predvsem 'Zvezdaški', opišemo slabe pogoje, v katerih delamo že kar nekaj časa," je začel Milijaš.

Stavke ne bo

"Najprej bi radi ovrgli vse medijske špekulacije o stavki. Čeprav so vzpostavljeni pravno formalni razlogi za tak odziv, pa stavke ne bo. To je stališče igralcev in strokovnega štaba. Smatramo, da se s takšno vrsto protesta ne bi veliko doseglo," so Zvezdaši najprej zavrnili stavko, o kateri se je v zadnjih dneh v srbskih medijih veliko govorilo.

"Na žalost je prva ekipa Crvene zvezde pogosto brez normalnih pogojev za delo. Začne se že pri slabo pripravljenih igriščih za trening, saj ni denarja za servisiranje strojev in za gorivo, ki bi ga morali natočiti vanje. Pogosto se tudi zgodi, da enostavno ni denarja za osnovne potrebščine, kot so obkladki z ledom, šamponi in podobno. Zgodi se nam, da na gostovanjih pri manjših klubih vidimo precej boljšo organizacijo, kot je to slučaj na Marakani, kjer ni pravega sistema dela," o slabih pogojih pove nekdanji nogometaš Zemuna in Wolverhampton Wanderers.

"Ne zmorejo nam niti čestitati za zmago"

Voždovac Crvena zvezda srbska liga dres slačenje goli slečeni | Avtor: Youtube Youtube

"O financah sploh ne bomo preveč govorili, saj mediji že vse vedo. Mnogi med nami imajo ogromne probleme z lastniki stanovanj, saj klub ne plačuje najemnin. Nekaterim nogometašem se odvzemajo materialne dobrine, ki so jih kupili na kredit, saj le-teh ne morejo plačevati. Seveda so med nami tudi nogometaši, ki so skozi svojo kariero že dovolj zaslužili, a večina se živi le od prihodkov, ki naj bi jim jih dala Zvezda. Prevečkrat smo že poslušali neizpolnjene obljube in se nagledali, kako razni klani slabijo naš klub, kako uprava ne deluje usklajeno," o financah razkrije Milijaš, ki je v nadaljevanju še bolj oblatil vodstvo kluba.

"Če verjamete ali ne, obstajajo člani naše uprave, ki ob slabem rezultatu odidejo s stadiona, ob zmagah pa ne zmorejo čestitati, oziroma jih to spravi v slabo voljo. Pomembno je povedati tudi, da številni igralci Crvene zvezde nimajo socialnega zavarovanja, ker je klub dolžan državnim institucijam. Večina trenerjev v strokovnem štabu je imela pogodbo do letošnjega junija, novih ni, tako da imajo amaterski status."

Stojanović ima avtoriteto

Na koncu je kapetan dodal še nekaj stavkov o športnem vidiku nastale situacije. "Težko je, skoraj nemogoče, da izpolniš pričakovanja milijonov navijačev, če imaš za sabo razklanost in slabo organizacijo. Zato želimo, da javnost spozna vsaj majhen del naših problemov. Želimo, da veste, da med trenerjem Slavišo Stojanovićem in igralci ni nikakršnega pomanjkanja avtoritete in sploh nobenega problema. Nasprotno, zelo spoštujemo naše trenerje, ki delijo našo usodo."

"Kljub vsemu naslov državnega prvaka ostaja naš največji cilj in motiv. Zaradi naslova se bomo žrtvovali in zanemarili vse probleme, ker želimo pokazati športni in človeški karakter. Prepričani smo, da v klubu ni nikogar, ki bi si bolj želel, da se stvari uredijo, kot smo igralci sami. Nihče bolj od nas ne želi naslova prvaka in prepričani smo, da ga bomo tudi osvojili," je zaključil Milijaš in za konec dodal velikokrat izrečeni in zapisani stavek.

"Za Zvezdo, za naslov, za šampionske dneve ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.