Šport > Nogomet
1330 ogledov

Igralec Rangersa udaril kapetana Celtica v mednožje

Scott Brown Reševalni pas/Twitter
Old Firm, veliki škotski obračun med Rangersi in Celticom, je eden izmed največjih in najbolj vročih nogometnih derbijev vseh časov.

Modri del Glasgowa slavi, naključni mimoidoči bi celo pomislil, da gori. Toda ne gre za resnični požar, temveč slavje navijačev najtrofejnejše ekipe vseh časov, Glasgow Rangers.

Rangers : Celtic | Avtor: Profimedia Profimedia

Njihovi ljubljenci so namreč v soboto na velikem "Old Firm" derbiju proti Celticu po šestih letih končno spet premagali svoje večne sovražnike. Ekipa, katero je letos v vlogi trenerja preporodil legendarni Steven Gerrard, je Kelte odpravila z 1:0, v junaka tekme pa se je pretvoril škotski vezist Ryan Jack, ki je v 30. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. To je bil sploh prvi zadetek Jacka v dresu velikana iz Glasgowa.

Rangers je do zmage, s katero se je ob tekmi več na vrhu lestvice izenačil s Celticom, prišel popolnoma zasluženo, saj so imeli domačini iz Ibroxa žogo več v svojih nogah ter so proti vratom Celtica sprožili štirinajst strelov, medtem ko so Kelti poizkusili sedemkrat, od tega pa je le en strel letel znotraj okvirja vrat, medtem ko je vratar Celtica Craig Gordon moral posredovati kar sedemkrat.

Tekmo pa je poleg veličastne zmage Rangersov zaznamovala nešportna poteza igralca Rangersa, katero med tekmo večina ljudi sploh ni opazila. Kolumbijski napadalec Alfredo Morelos je namreč med tekmo namerno brcnil v mednožje kapetana Celtica Scotta Browna, česar pa glavni delilec pravice John Beaton ni opazil in napadalec Rangersov jo je odnesel brez kazni.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice