Šport > Nogomet
387 ogledov

Igralec tedna lige prvakov vam iz žarišča koronavirusa sporoča to

josip iličić Epa
Josip Iličić navijačem ponuja nasvet.

Bergamo, kjer domujejo mogometaši Atalante, ti so se med tednom s štrimi zadetki Josipa Iličića prebili v četrtfinale lige prvakov, je eno izmed največjih žarišč koronavirusa v Italiji in s tem trenutno tudi na svetu. Igralec tedna v ligi prvakov se tako vsakodnevno od precej blizu srečuje s težavami, ki so zajele Lombardijo in ostale pokrajine na severu Italije, lokalni bolnišnici pa je v zahvalo za trud, ki ga zdravstveni delavci vlagajo v zajezitev virusa, podaril žogo s torkove tekme v Valencii.

"Ostanite doma, ravnajte odgovorno," tako preko Nogometne zveze Slovenije rojake poziva trenutno eden najbolj vročih nogometašev v Evropi.

V Bergamu, kjer otroci ob rojstvu dobijo v dar majhen dres Atalante, celotno mesto pa vseskozi stiska pesti za črnomodre, trenutno vsake pol ure opravijo dva pogreba zaradi žrtev virusa.

Kako so se v mesecu dni spremenile razmere v tem mestu, se dobro vidi tudi iz števila osmrtnic v časopisu L’eco di Bergamo. Februarja je bilo teh za stran in pol, trenutno osmrtnice napolnijo deset strani časopisa.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice