Šport > Nogomet
17 ogledov

Iličić: "Pozornost name je pomnožena"

Josip Iličić Palermo Fiorentina Italija Serie A EPA
Po nekaj bleščečih predstavah v lanski sezoni zvezda Josipa Iličića ne sije več tako svetlo. Navijači so od njega pričakovali več kot pet golov – od tega le dva v prvenstvu – na 23 tekmah. Izkazal pa se je s šestimi podajami. Jojo je v intervjuju spregovoril za sicilijanski časnik.

"Palermo je bil najboljša možnost za moj razvoj. Upam, da bom nekega dne igral na najvišji ravni, recimo v Ligi prvakov. Vendar poudarjam, da če se bo Palermo dokazal v Evropi v naslednjih sezonah, bo moja prihodnost tu," poudarja Josip Iličić in dodaja: "Navijačem obljubljam, da bom naredil vse za ekipo. Upam, da bom spet začel tudi zadevati. Zelo pogrešam gole. Za zdaj bolj asistiram."

"Mislim, da sem odigral nekaj dobrih tekem, imel pa sem tudi nekaj težav. Sam sem svoj največji kritik. Lansko sezono me ni nihče poznal. Užival sem svobodo in ni mi bilo težko predstaviti svojih sposobnosti. V letošnji sezoni so pomnožili pozornost name. Svojo igro moram prestaviti na višjo raven," tančico skrivnosti rahlo skromnejših nastopov razkriva Iličić, ki si ne puli las, če občasno – sicer redko – ostane na klopi: "To je legitimna odločitev trenerja. Gre tudi za taktične in tehnične različice."

"Malo me zanima, kaj pravijo drugi. Vem, da se lahko izboljšam in da se moram. Prepričan pa sem tudi, da sem vedno dal vse za ekipo in Palermo," samozavestno zaključuje Kranjčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.