Šport > Nogomet
677 ogledov

Iniesto prosijo odpuščanja

andres iniesta Epa Španec naj bi kariero nadaljeval na Kitajskem.
"Andres, oprosti," piše ugledni francoski časopis.

Legendarni vezist Barcelone Andres Iniesta, ki po koncu letošnje sezone zapušča vrste španskega prvaka, je dobil prav posebno opravičilo.

Iniesta Barcelona Real Madrid El Clasico copa del rey pokal finale Selitev Šport Zvezdnik zaradi vina zapušča Barco

Odgovorni urednik francoskega časopisa France Football se je v kolumni z naslovom "Andres, oprosti" opravičil, ker mu začasa njegove dolgoletne kariere v Barceloni niso podelili niti enega priznanja Ballon d'Or.

Nagrada za najboljšega nogometaša na svetu, katere začetki segajo v leto 1956, je bila zadnje desetletje v domeni Lionela Messija in Cristiana Ronalda, medtem ko so se morali izzivalci zadovoljiti z drobtinicami.

Iniesta se je priznanju najbolj približal leta 2010, ko je v glasovanju zaostal le za Messijem. Takrat je dobil 17,36 odstotkov glasov, njegov klubski kolega pa 22,65. Visoko tretje mesto je zasedel še leta 2012 (10,91%), tudi takrat je priznanje prejel Messi (41,60%), drugi je bil Ronaldo (23,68%).

messi iniesta | Avtor: Epa Epa

Španski vezist se je redno uvrščal v vrh seznamov najboljših igralcev na svetu, a duopola Messija in Ronalda ni mogel ogroziti, za kar mu je France Football izrekel iskreno opravičilo.

Odgovorni urednik Pascal Ferre je v svojem zapisu obžaloval, da Iniestina nesporna genialnost nikoli ni bila nagrajena z najprestižnejšim individualnim priznanjem v nogometu. "Njegov altruizem ga je oropal večjega priznanja. Brez njega bi bil Messi precej hitreje utrujen. Boli me, da v svoji zbirki nima Zlate žoge," je med drugim zapisal Ferre in posebej izpostavil nogometaševo inteligenco. "Iniesta je dokazal, da so možgani najpomembnejša vrlina prvakov," je dodal.

Iniesta je za Barço igral od leta 2002 do 2018 in z ekipo osvojil kar 31 lovorik. Vrhunec njegove reprezentančne kariere je naslov svetovnega prvaka iz leta 2010.

andres iniesta | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice