Šport > Nogomet
4684 ogledov

"Ronaldo žrtev halucinacij"

cristiano ronaldo Epa
V nogometnem svetu še vedno močno odmeva sporna izključitev Cristiana Ronalda.

Novopečeni napadalec Juventusa Cristiano Ronaldo je prvo tekmo lige prvakov v dresu italijanskega prvaka končal na neslaven način. Portugalca, sicer rekorderja po številu doseženih golov (120) v elitnem klubskem tekmovanju, je glavni sodnik izključil v 29. minuti zaradi sporne geste po dvoboju s Kolumbijcem Jeisonom Murillom.

Ronaldo Katia Aveiro Šport Ronaldova sestra pobesnela: "Drago boste plačali te solze..."

Ronalda je odločitev Felixa Byrcha naravnost šokirala. Vrgel se je na zelenico, vpil, preklinjal in se smilil samemu sebi. Pri tem je celo potočil nekaj solz.

Ob Ronaldovi odsotnosti je tekmo v korist Juventusa odločil Miralem Pjanić, ki je dosegel oba gola italijanske ekipe (2:0).

Sporna sodniška odločitev je močno odmevala v italijanskih medijih. Pri športnem časopisu Tuttosportu so v uvodniku apelirali na Evropsko nogometno zvezo (Uefa), naj Byrcha nemudoma črta s seznama pristojnih nogometnih sodnikov, dogajanje na zelenici stadiona Mestalla pa so označili za veliko sramoto.

Cristiano Ronaldo Odločitev Šport Ronaldo zaradi tega prejel rdeči karton in v solzah odšel z igrišča

Trener Juventusa Massimiliano Allegri se je po tekmi zavzel za uvedbo videotehnologije (VAR). "VAR bi pomagal pri sodniški odločitvi. Razočarani smo, da bomo najmanj eno tekmo brez tako pomembnega igralca," je dejal trener stare dame.

Portugalec je prejel prvi rdeči karton na 154 tekmah lige prvakov.

Ronaldo naj bi bil po predvidevanjih kaznovan s tekmo prepovedi, tako da ne bo mogel igrati na naslednji tekmi u z Young Boys. Na obračunu lige prvakov naj bi znova zaigral 7. novembra, ko se bo Juventus pomeril z njegovim nekdanjim klubom Manchester Unitedom.

marcello lippi | Avtor: Epa Epa

Na dogajanje se je odzval tudi nekdanji tener Juventusa in italijanske izbrane vrste Marcelo Lippi, ki meni, da je bil Ronaldo oškodovan. "Rdeči karton je bil stvar halucinacij. Ne moreš si privoščiti, da na takšen način uničiš tekmo z odločitvijo, ki bi lahko imela za posledico dve tekmi prepovedi. Uefa bi morala priznati napako. Zdaj ne moremo ničesar spremeniti, a dodatna kazen bi bila naravnost smešna. Nemudoma je potrebno uvesti tehnologijo VAR. Nič ni storil narobe. Ronaldo je zvezda, a v prvi vrsti je fant, ki vedno pomaga in je vselej spoštljiv. Njegove solze to potrjujejo," je prepričan Lippi.

Nogometašu je podporo izrekel tudi predsednik Juventusa Andrea Agnelli, ki je na Twitterju zapisal: "Eden za vse, vsi za enega."

Komentarjev 2
  • Zdenka Lorenčič 22:00 21.september 2018.

    Res, taki cirkus okoli tega!!! Noro! Bogi Ronaldek.

  • klincek 18:20 21.september 2018.

    Kolok enga cirkusa za enga narcisa.