Šport > Nogomet
2924 ogledov

Costa nasprotniku pljunil v usta, grozi mu huda kazen

douglas costa Print Screen
Nogometaš italijanskega prvaka, ki mu grozijo hude sankcije, prosi odpuščanja.

Krilni nogometaš Juventusa Douglas Costa je na ligaški tekmi s Sassuolom, na kateri se je prvič po selitvi v Italiji med strelce vpisal Cristiano Ronaldo, z glavo in komolcem udaril Federica Di Francesca in ga nato še pljunil naravnost v usta. Brazilec je zaradi incidenta moral z igrišča.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je po zmagi njegove ekipe (2:1) napovedal, da bodo Costa kaznovali. "Tudi če bi bil nad njim storjen prekršek, se takšne stvari ne bi smele dogajati. Ne smemo si privoščiti, da podležemo provokacijam," je povedal Allegri.

Juventus je vodil z izidom 2:0 po zaslugi dveh zadetkov Cristiana Ronalda v 50. in 65. minuti, gostje pa so uspeli znižati na začetku sodnikovega podaljška. "Tekma se je umirila, zmaga je bila v naših rokah. Namesto da bi igrali kot ekipa, so vsi želeli malce preigravati. Nasprotnik se je vrnil v igro, nogometaši so postali nervozni in potem pride do takšnih incidentov," je dodal Allegri.

"Prav je, da se Costo kaznuje. To bomo zagotovo storili. Njegova reakcija me je presnetila. Prejeli smo zadetek, rdeči karton in kazen, ki bo verjetno zelo dolga," je dogodek po izteku rednega dela srečanja obžaloval Allegri.

Costa se je po tekmi pokesal za svoja dejanja. "Želim se opravičiti navijačem Juventusa za napačno reakcijo na današnji tekmi. Opravičujem se tudi soigralcem, ki mi stojijo ob strani v dobrih in slabih trenutkih. Naredil sem napako. Tega se zavedam in se opravičujem. Rad bi poudaril, da ta osamljen incident ne odraža tega, kar sem počel skozi celotno kariero," je sporočil Brazilec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gostaria de pedir desculpas a todos os torcedores da Juventus por essa minha reação equivocada no jogo de hoje. Peço também desculpas aos meus companheiros de time, que estão sempre comigo nos momentos bons e ruins. Errei feio, tenho consciência e venho me desculpar com todos por isso. Deixo claro que essa atitude isolada não condiz com o que sempre mostrei em minha carreira. Douglas Costa Vorrei scusarmi con tutti i fan della Juventus per questa reazione fuorviante nel gioco di oggi. Mi scuso anche con i miei compagni di squadra, che sono sempre con me nei momenti belli e cattivi. Ero brutto, ne sono consapevole e mi scuso con tutti per questo. Metto in chiaro che questo atteggiamento isolato non corrisponde a quello che ho sempre dimostrato nella mia carriera. Douglas Costa @juventus

A post shared by ⚡️DC11⚡️ (@douglascosta) on

 

 

 

Komentarjev 3
  • Avatar darklord
    darklord 11:29 17.september 2018.

    take primitivce je treba izkljuciti iz nogometa...

  • Janez_53 11:26 17.september 2018.

    Nogometaši že dolgo veljajo za najmanj inteligentne športnike in nekulturne prostake.