Šport > Nogomet
25 ogledov

Januarski rekord pripada Anžiju: 40 milijonov evrov

willian šahtar anži ramires EPA
Končan je januarski prestopni rok. Tokrat nismo bili priča bombastičnim selitvam "pet pred dvanajsto", izmed največjih klubov sta za odmevno okrepitev poskrbela Arsenal in Paris Saint Germain. Po pričakovanjih je bil zelo aktiven trener QPR - Harry Redknapp. Najdražji prestop je tokrat delo ruskega Anžija, kamor se iz ukrajinskega Šahtarja seli Willian.

Potem ko je Mario Balotelli že v sredo iz Manchester Cityja prestopil v AC Milan, je bil zgodba dneva David Beckham. Legendarni Anglež se je pridružil francoskemu PSG, svojo plačo pa bo dal v dobrodelne namene. Malce več pozornosti kot ostalim je bilo posvečeno tudi prestopom Christopherja Sambaja iz Anžija v QPRNacha Monreala iz Málage v Arsenal in Williana iz Šahtarja v Anži.

AC Milan je po prihodu Balotellija posodil ofenzivnega vezista Urbyja Emanuelsona v Fulham, kjer bo igral do konca sezone. Okrepili so se tudi mestni tekmeci Rossonerov, milanski Inter je iz zagrebškega Dinama pripeljal talentiranega vezista Matea Kovačića, ki bo nosil številko deset. Njegov rojak Marko Livaja pa je zapustil Nerazzure in okrepil AtalantoLazio je ob izteku dneva iz Santosa za 7,5 milijona evrov kupil odličnega vezista Felipeja Andersona, ki se bo v vezni liniji pridružil rojaku Hernanesu. Napoli si je za pol leta "sposodil" zanesljivega centralnega branilca Porta Rolanda, potem ko so "južnjaki" že včeraj iz splitskega Hajduka pripeljali Josipa Radoševića. Fiorentino je okrepil "odpadnik" iz PSG po prihodu Davida Beckhama - vezist Mohamed Sissoko.

Harry Redknapp | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Old Arry" po ustaljenih vzorcih

Med najbolj aktivnimi na zadnji januarski dan je bil pričakovano trener zadnjeuvrščenega moštva Premier lige - Queens Park Rangersov - Harry Redknapp. "'Old Arry" je iz bogatega ruskega Anžija pripeljal odličnega centralnega branilca Christopherja Sambaja. Slednji je že igral v Angliji, nazadnje v dresu Blackburna. A navijači Anžija niso dolgo obžalovali odhoda kongovskega "štoperja", saj jih je kmalu razveselil prihod Brazilca Williana, za katerega so Rusi ukrajinskemu prvaku Šahtarju iz Donecka plačali kar 40 milijonov evrov. Brazilec je sicer zelo dober nogometaš, a 40 milijonov skupne evropske valute se zdi za na trenutke nediscipliniranega Williana vendarle preveč.

Moštvo iz zahodnega Londona je na svoj seznam v poznih večernih urah dodalo še dva dosedanja nogometaša Tottenhama. Mladi vezist Andros Townsend bo na posoji do junija, Jermaine Jenas pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2013/2014. Ob tem je Spurse zapustil tudi vratar Heurelho Gomes, ki je za pol leta posojen v nemški Hoffenheim. Redknappu pa je spodletel prestop Petra Odemwingieja iz WBA. Nekdanji nigerijski reprezentant je bil celo že v Londonu, ko je izvedel, da mu West Brom ne bo dovolil zamenjati klubskega okolja.

Arsenal pohitel z Monrealom

nacho monreal santi cazorla arsenal | Avtor: EPA EPA

Pomembno okrepitev je dobil tudi Arsenal. Iz Málage je prišel levi bočni nogometaš Nacho Monreal, za katerega so Angleži zaenkrat plačali 12 milijonov evrov, glede na njegove nastope pa se lahko ta znesek še poveča. Sprva se je govorilo, da bo nogometaš iz pokrajine Navarra na Emirates prišel šele poleti, a poškodba Kierana Gibbsa na sredini tekmi z Liverpoolom je pospešila njegovo selitev.

Pri Arsenalu se bo Monreal pridružil nekdanjemu soigralcu - Santiju Cazorli. Nacho sicer topničarjem ne bo mogel pomagati v Ligi prvakov, v kateri je letos že nastopal za Andaluzijce. Slednji so v svoje vrste zvabili Pedra Moralesa, Čilenec bo v Španiji igral kot posojen igralec moštva Universidad de Chile.

angleški ligaški pokal leeds chelsea luciano becchio | Avtor: Reuters Reuters

Cuenca posojen v Amsterdam

V Premier ligi je nakupoval tudi Sunderland, ki je v svoje vrste zvabil napadalca Dannyja Grahama iz Swansea Cityja. Valižani so dobili 6,5 milijona evrov odškodnine. Stoke City je podpisal pogodbo z obetavnim 19-letnim reprezentančnim vratarjem Jackom Butlandom iz Birmingham Cityja, kjer bo mladenič ostal na posoji do konca tekoče sezone. Stoke je zanj plačal 4,5 milijona evrov. Mlado moč je pripeljal tudi Everton, na Goodison Parku bo odslej igral 18-letni branilec John Stones. Norwich je močnejši za odličnega strelca Luciana Becchia, Leeds United pa je kot zamenjavo dobil Steva Morisona.

Barcelona je enega izmed produktov svoje mladinske šole - Isaaca Cuenco - posodila amsterdamskemu Ajaxu. Fenerbahče je iz madridskega Atlética v Carigrad pripeljal turškega reprezentanta Emreja Belözogluja, Valencia pa je v argentinskega prvaka Velez Sarsfield posodila defenzivnega vezista Gaga.

Komentarjev 1
  • mihatirs 09:22 01.februar 2013.

    Jauu te rusi, to je tud šlo v racku vse skp!