Šport > Nogomet
1604 ogledov

Jeseni odpuščen iz Arsenala, zdaj prevzema španskega velikana

unai emery Epa
Unai Emery naj bi bil tik pred tem, da prevzame španskega velikana, ki bo naslednje leto igral v Evropski ligi.

Sloviti španski športni časnik Marca piše, da bo Unai Emery postal novi trener Villarreala. Nekdanji trener Arsenala naj bi se že pred nekaj časa dogovoril s klubom, da takoj po koncu sezone uradno prevzame vodenje Rumene podmornice.

Vodstvo kluba namreč ni želelo kar sredi sezone odpustiti zelo uspešnega Javierja Callejo, ki je na koncu uspel El Submarino Amarillo pripeljati celo do odličnega petega mesta ter nastopa v Evropi.

A kljub temu, da je na koncu zaostal le za veliko četverico, ki jo sestavljajo Real, Atletico, Barcelona in Sevilla, to ni bilo dovolj, da bi klub izpustil priložnost, da aktivira enega izmed najuspešnejših španskih trenerjev tega tisočletja, Callejo pa postavi na cesto.

Emeryju bi Villarreal moral naravnost ustrezati, saj španski strokovnjak naravnost blesti, ko vodi ekipe podobnega tipa, nekoliko se še lovi le pri vodenju največjih evropskih moštev.

Kariero je namreč začel pri skromnem Lorci Deportivu ter ga že takoj prvo sezono popeljal v špansko Segundo. Po selitvi k Almerii je ponovno zasijal v polnem sijaju, saj je uspel prvič v klubski zgodovini ekipo popeljati v Primero.

Prvič je nato sedel na klop kakšnega večjega kluba, ko je prevzel Valencio, s katero se je redno uvrščal med najboljše tri ekipe v Španiji. Po kratki polletni epizodi pri Spartaku Moskvi pa se je začelo njegovo sanjsko obdobje pri Sevilli.

unai emery | Avtor: EPA EPA

V treh letih klopi kluba iz Andaluzije je osvojil kar tri zaporedne Evropske lige, leta 2014 pa je bil imenovan za Evropskega trenerja leta. Sledil je prestop k evropskemu velikanu PSG-u, kjer je v dveh letih osvojil eno francosko prvenstvo in dva pokala, a to seveda ni zadovoljilo apetitov vodstva kluba. 

Leta 2018 je nato na klopi Arsenala zamenjal legendarnega Arsena Wengerja, a se v dobrem letu na klopi Topničarjev ni pretirano izkazal. Uvrstil se je sicer v finale Evropske lige, kjer je klonil proti velikemu rivalu Chelseaju, medtem ko mu je iz rok izpolzela tudi Liga prvakov, saj je prvenstvo končal na petem mestu. V novi sezoni pa so bili rezultati še dosti slabši, tako da se je Emery moral od klopi Topničarjev posloviti 29. novembra, ko ga je začasno zamenjal Fredrik Ljungberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice