Šport > Nogomet
3007 ogledov

Julija pripeljan kot velika okrepitev, zdaj že vržen iz prve ekipe

Mohamed Bayo Profimedia
Lille je ostro kaznoval svojega nogometaša zaradi ponočevanja.

Mohamed Bayo, nogometaš francoskega prvoligaša Lilla, ki je v nedeljo v drugem krogu prvenstva izgubil proti pariški ekipi PSG s kar 1:7, je dobil visoko denarno kazen zaradi ponočevanja pred tekmo, poročajo francoski mediji.

Bayo je zaradi neprimernega vedenja že dobil klubski disciplinski ukor in ni bil v postavi za tekmo proti PSG, ki so jo nato njegovi soigralci visoko izgubili. Zdaj bo zaradi izleta po lokalih v središču Lilla v noči pred tekmo moral še globoko seči v žep, saj ga bo klub kaznoval s 75.000 evri kazni. Poleg tega bo do nadaljnjega izgubil status člana prve ekipe.

Nogometaš iz Gvineje, ki je poleti prestopil v Lille iz Clermonta za 14 milijonov evrov, se ni prvič znašel v težavah. Lani ga je sodišče v Clermont-Ferrandu obsodilo na dva meseca pogojne kazni zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega z mesta nesreče.

Bayo je sicer naravnost zablestel v minulih dveh sezonah, ko je bil najprej najzaslužnejši za Clermontovo napredovanje v Ligue 1, saj je bil s kar 22 zadetki prvi strelec Ligue 2, izkazal pa se je tudi v najmočenjši francoski ligi, saj je minulo sezono končal kot 8. najboljši strelec s 14 zadetki.

Mohamed Bayo | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekom kariere ga sicer spremlja odlično razmerje odigranih tekem in doseženih zadetkov, zaj zabije gol povprečno skoraj na vsaki drugi tekmi. Na 116 tekmah se je namreč med strelce vpisal kar 53-krat.

Prav njegove strelske sposobnosti so letos julija prepričale Lille, da je zanj Clermontu odštel kar 14 milijonov evrov, Gvinejec pa je z novim delodajalcem podpisal kar 5-letno pogodbo. Zaenkrat se je izkazal kot strel v prazno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice