Šport > Nogomet
12560 ogledov

Kakšen heroj! Hrvaški nogometaš tvegal vse in rešil materino življenje!

Robert Perić-Komšić Reševalni pas/Twitter
Nogometaš Cibalije se je uspešno vrnil na treninge, potem ko je s presaditvijo jeter rešil materino življenje.

Prelepe novice prihajajo iz Hrvaške, kjer je imela zgodba brezpogojne ljubezni in žrtvovanja sina za svojo mater srečen konec. Hrvaški nogometaš Robert Perić-Komšić se je namreč uspel celo vrniti na treninge, potem ko je dobil svojo borbo življenja ter s presaditvijo organa rešil življenje materi.

Napadalec Cibalije se je namreč znašel v središču pozornosti v začetku marca, ko je po zadetku na tekmi proti Jarunu namesto proslave takoj po tekmi začel pakirati svoje stvari, saj ga je čakala pot do Carigrada, nogomet in ves preostali svet pa sta bila pahnjena na stranski tir. V turški prestolnici ga je namreč čakala operacija presaditve dela jeter, katerega je doniral hudo bolni materi.

"Hvala bogu, vse se je odvilo po načrtih. In operacija in rehabilitacija. Oba sva dobro, sam sem praktično že pripravljen za vrnitev na igrišča, mama pa je po težkih 13 letih borbe dobila novo življenje," je za hrvaške medije spregovoril nogometaš, ki se je štiri mesece po zahtevnem operacijskem posegu vrnil v skorajda normalni trenanžni proces, zaenkrat se mora izogibati le neposrednim nogometnim duelom, pa še to naj bi se kmalu spremenilo.

Po 13 letih hude borbe naj bi se tako Robert in njegova mati vrnila v normalno življenje. "Mama ima še določene terapije, ampak to zanjo ni nič novega, saj že leta živi z zdravili. Moji izvidi so odlični, jetra so bila že po dveh mesecih praktično celotno regenerirana. Ne želim biti del zgodb o nekem herojskem dejanju, napravil sem zgolj to, kar verjamem, da bi napravil vsakdo, ki je odrasel v funkcionalni družini. Mati je meni dala življenje, jaz sem zdaj njenega podaljšal," je zaključil nogometaš, ki je materi doniral kar 70 % odstotkov jeter. Obstajala je možnost, da posega ne preživi, oziroma še dosti večja verjetnost, da je njegova nogometna kariera končana, toda vse to je bilo v tistem trenutku nepomembno... na koncu pa je imela zgodba pravi pravljični zaključek.

Komentarjev 1
  • leonardo 17:09 07.avgust 2022.

    Nič ni tako samo po sebi umevno!! Bravo poba!

Sorodne novice