Šport > Nogomet
2006 ogledov

Angleški nogometaši ne vidijo smisla, tega v Premier ligi ne bomo več videli

Premier liga klečanje pred tekmo Profimedia
Igralci angleške lige pred navadnimi tekmami ne bodo več klečali, to bo rezervirano zgolj za posebne priložnosti.

Kapetani angleških nogometnih klubov so se odločili, da nogometaši ne bodo več klečali pred začetkom tekem v znak boja proti rasizmu. Po novem bodo klečali le še pred določenimi tekmami z namenom, da bi okrepili sporočilo, da rasizem nima prostora v nogometu ali družbi.

Premier liga klečanje pred tekmo | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši bodo klečali na vseh tekmah uvodnega kroga prihajajoče ligaške sezone, na tekmah oktobra in marca, ki so posvečene dogodku Ni prostora za rasizem, na "boxing day" oziroma dan po božiču ter na finalnih dvobojih ligaškega pokala in pokala FA.

"Odločili smo se, da bomo med sezono izbrali pomembne trenutke, v katerih bomo pokleknili, da bi poudarili našo enotnost proti vsem oblikam rasizma in s tem še naprej izkazovali solidarnost," so sporočili kapetani klubov.

Premier liga klečanje pred tekmo | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg tega bodo kapetani mladinskim klubom donirali 238.000 funtov (285.000 evrov), ki so jih zbrali z akcijo Ni prostora za rasizem s prodajo logotipov, ki se nahajajo na rokavih klubskih majic. Tudi angleška premier league je ta znesek izenačila in ga prav tako podarila.

Nogometaši se bodo tako še naprej borili proti rasizmu in tudi ostalim oblikam diskriminacije. Po podatkih Ofcoma je bilo namreč okoli 68 odstotkov nogometašev v prvi polovici lanske sezone v angleški ligi žrtev zlorabe na družbenem omrežju Twitter.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.