Šport > Nogomet
8523 ogledov

Junak tekme ostal brez spodnjic in dobil prst v zadnjico

Riccardo Saponara
Rezervist Sampdorie je dosegel najpoznejši zadetek v zgodovini italijanske Serie A.

Riccardo Saponara je poskrbel za piko na i dramatičnemu razpletu obračuna 15. kroga elitnega italijanskega prvenstva med Laziem in Sampdorio.

Rimljani so bili na pragu velikega preobrata, ko je Ciro Immobile v 96. minuti srečanja z bele točke zadel za vodstvo z 2:1. Goste je na olimpijskem stadionu v Rimu sicer v 35. minuti v vodstvo popeljal Fabio Quagliarella, za izenačenje pa je v 79. minuti poskrbel Francesco Acebri.

Lazio je imel v 96. minuti na voljo najstrožjo kazen, ker je Joachim Andersen igral z roko. Zadetek z bele točke je bolj ali manj pokopal vse upe gostujočih nogometašev, nato pa je za sila dramatičen razplet obračuna poskrbel rezervist Saponara, ki je izenačil po 98 minutah in 49 sekundah igre. To je bil najpoznejši zadetek v rednem delu tekme v zgodovini italjanskega prvenstva.

Napadalec je zadetek proslavil v družbi gostujočih navijačev, pred tem pa je odvrgel večino svojih oblačil. Očitno podpornikom moštva iz Genoe to ni bilo dovolj, saj mu je eden izmed njih slekel še spodnjice in mu - meni nič tebi nič - v zadnjico porinil prste.

Bizarno, a resnično.

"Po enajstmetrovki smo bil zelo razočarani. Ob zadnji podaji sem še vedno verjel. Videl sem žogo in pri lobu zaprl oči. Ko sem jih odprl, sem videl žogo v mreži. Stekel sem proti navijačem, ki so mi strgali vsa oblačila," je povedal strelec odločilnega zadetka in dodal:  "V drugem polčasu smo igrali preveč prestrašeno, Lazio je bil agresivnejši. Imeli smo tudi nekaj sreče, z veseljem bomo sprejeli točko."

Valter Birsa Serie A Šport Cesar menjal Birso, Zajc podal za veliko zmago

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice