Šport > Nogomet
25 ogledov

''Kdor ne skače, je rossonero''

Franck Thohir Massimo Moratti Reuters
Novi predsednik Interja Erick Thorir je v Milanu nagovoril vodstvo italijanskega kluba in dejal, da je to poseben dan v njegovem življenju.

''Kdor ne skače, je rossonero'' so bile prve besede, s katerimi je novi predsednik Interja Erick Thorir nagovoril vodstvo milanskega kluba. Indonezijski tajkun je predsedniško funkcijo prejel iz rok Massima Morattija, ki je po novem častni predsednik italijanskega prvoligaša, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentant Samir Handanović.

Thorir se je v svojem govoru zahvalil dobremu prijatelju in partnerju Massimu Morattiju in med drugim povedal: ''Danes je poseben dan v mojem življenju. Inter ima izjemno zgodovino zmagovanja in želje, da bi bil najboljši. Kot je nekoč rekel nepozabni Giacinto Faccheti: 'Vera je skrivnost uspeha'.''

Serie A bo spet ponesel v Azijo

Thorir upa, da bo italijanskemu klubu uspelo splezati na zeleno vejo in bo ponovno krojil vrh evropskih nogometnih tekmovanj. ''Pri pogajanjih z Morattijem je bil v ospredju podatek, da ima Azija 2,5 milijarde ljudi, od tega jih 250 milijonov živi v Indoneziji. Ti ljudje morajo ponovno začeti spremljati Serie A, tako kot so to počeli v 80-tih letih prejšnjega stoletja. Naš cilj je, da Inter ponovno postane ekonomsko in finančno stabilen,'' je povedal poslovnež, ki je bil v otroštvu velik navijač Interja, za dosego dogovora z italijanskim klubom pa se je v prvi vrsti zahvalil bogu.

Mazzari: ''Zadovoljen sem''

Novi predsednik je podprl trenerja Walterja Mazzarrija in dejal, da bo Moratti še naprej opravljal iste naloge kot v zadnjih 18 letih. Novopečeni častni predsednik je razkril, da so ga indonezijski lastniki na vsak način želeli zadržati v klubu, medtem ko je bil njegov sin Angelomario Moratti imenovan za podpredsednika.

''Zadovoljen sem, da smo dobili nove lastnike. Kot častni predsednik bom s klubom ohranil tesne stike. Ta sprememba je trajala kar nekaj časa in moram priznati, da je bilo težko. A na koncu je šlo za vprašanje pragmatičnosti. Pomislil sem na prihodnost in ambicije kluba ter prišel do zaključka, da potrebujemo ambiciozneža, ki lahko doprinese nekaj novega,'' je dodal nekdanji predsednik Moratti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice