Šport > Nogomet
512 ogledov

Kek: Dokler sem jaz selektor...

matjaž kek Epa
Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom.

Dvoboj z Azerbajdžanom bo služil le kot priprava na zadnji tekmi lige narodov s Kosovom in Grčijo, kljub temu pa si izbranci Matjaža Keka želijo nadgraditi samozavest po uspešnem oktobrskem ciklu. V tem so najprej na prijateljski tekmi odpravili San Marino, nato pa dobili še tekmi lige narodov na Kosovu in v Moldaviji ter posledično prevzeli vodstvo v skupini 3 lige C. In to brez pomoči nekaterih ključnih nogometašev, ki so manjkali zaradi različnih vzrokov, kot so Josip Iličić, Andraž Šporar, Tim Matavž, Miha Zajc in drugi, ki so zdaj spet v kadru, tako da je optimizma še nekoliko več.

Kljub temu bo prva naloga pokazati pravi obraz že na obračunu z Azerbajdžanom, s katerim se Slovenci še niso merili. Vloga favorita bo na plečih domačina, ki je tudi na lestvici Mednarodne nogometne zveze precej višje kot tekmec (62. in 114.). Je pa ta vseeno precej uglednejši kot prvi oktobrski.

"Dokler sem jaz selektor, bo rezultat vedno pomemben, tudi jutri. V tem ciklu so močni tekmeci, bomo pa na sredini tekmi dali nekaj priložnosti tistim, ki imajo manjšo minutažo ali so z nami prvič. Zagotovo bo nekaj prostora za kakšnega debitanta," je na spletni novinarski konferenci dejal Kek, ki je kar malce neobičajno zanj razkril 'pol začetne postave', kot se je sam pošalil.

"Možnih bo šest menjav, izhajamo iz tega, da bomo predstavili tako Kenana Bajrića (ta je dobil vpoklic po poškodbi Nemanje Mitrovića) in Adama Gnezdo Čerina. Prav tako bosta dobila minutažo povratnika Josip Iličić in Tim Matavž, ker hočem videti, kaj to pomeni, kako se lahko povežejo z igralci, ki so oktobra odigrali dve dobri, simpatični tekmi proti Kosovu in Moldaviji," je pojasnil Kek.

Adam Gnezda Čerin | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je poudaril, da je Azerbajdžan povsem na drugačni kakovostni ravni kot San Marino in da bo prav gotovo dobra priprava za tekmi s Kosovom in Grčijo. "Azerbajdžan je ekipa s karakterjem, fizično močna, s svojim načinom igranja. To bo pripravljalna tekma in ne prijateljska, zame ni prijateljske, ko pred njo zaigra himna," je še povedal selektor in dodal, da so sicer šele na začetku gradnje reprezentance, torej pri njenih temeljih in da je treba pač te dobro postaviti.

"Vidi se želja, pripravljenost. V teh časih je pomembno vsako druženje, vsak trening, vsaka tekma. Zelo pomembno bo razširiti bazo, dobiti kakšno novo ime, dobiti samozavest z zmagami in dobrimi igrami pred novimi kvalifikacijami za veliko tekmovanje. Zaenkrat sem bolj ali manj zadovoljen, imamo pa veliko prostora za napredek," je še dodal in razkril, da imata nekaj težav s poškodbami Jon Gorenc Stanković in tudi Haris Vučkić, vsaj prvega zagotovo ne bo na sredini tekmi.

Zato pa bo Matavž. "Lepo je biti spet po dolgem času v reprezentanci. Jutri nas čaka prva tekma izmed treh. Moramo se dobro pripraviti in ta cikel začeti z zmago," je povedal izkušeni napadalec, ki ima močno konkurenco na svojem položaju ob dobrih predstavah Šporarja, Vučkića in še koga: "Večja kot je konkurenca, bolje je za reprezentanco. Sladke skrbi za selektorja."

Po Azerbajdžanu sledi nekaj dni priprav na pomembnejša obračuna, 15. novembra bo v Stožicah gostovalo Kosovo, 18. novembra pa bodo Slovenci igrali v Grčiji proti neposrednemu tekmecu za prvo mesto v skupini 3 lige C in posledično za preboj v v višji rang tekmovanja, torej v ligo B.

Slovenija ima po štirih tekmah brez prejetega zadetka deset točk, sledi Grčija z osmimi, praktično odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice