Šport > Nogomet
4112 ogledov

Kek pojasnil, kaj so na zavrnitev dejali v Dinamu

MATJAŽ KEK nogomet Avstrija-Slovenija Saša Despot
Slovenski selektor spregovoril o ponudbi zagrebškega velikana.

"Nimam veliko za dodati po tem, ko se je oglasila Nogometna zveza Slovenije in njen predsednik Radenko Mijatović. Ko se dobi ponudba Dinama, je treba dobro razmisliti, pogledati stvar iz različnih kotov. Dinamo je velikan na teh prostorih. Seveda se je treba pogovoriti z ljudmi  s katerimi že imaš sklenjeno pogodbo, to je v mojem primeru NZS. Zato sem vzel time-out, se konzultiral sam s sabo in ljudmi na zvezi, treba je bilo sprejeti odločitev. Ta je padla, konec že veste, kajne?" je v pogovoru za Sportske novosti dejal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Kaj je na koncu nagnilo tehtnico? "Nisem mogel prelomiti besede, ki sem jo dal zvezi in predsedniku takrat, ko sem prenehal pri Rijeki in podpisal kot selektor Slovenije," je zavrnitev Dinama pojasnil Kek.

Odločitev je sprejel sam: "Nihče me ni nagovarjal, tudi predsednik Mijatović ne. To je bila moja odločitev. Nihče mi ni postavljal rokov, to ni storil niti Dinamo niti NZS. Nihče mi ni dejal, da se moram odločiti do določenega datuma. Ko sem vse postavil na tehtnico, sem se odločil ostati selektor."

Zdravko Mamić Dinamo Šport Mamić o Keku: On je prvi...

Ga je bilo morda strah reakcije slovenske javnosti? "Ne, nikoli ne moreš zadovoljiti vseh ljudi. Enostavno je šlo za mojo načelnost. Vedno sem poslušal le sebe, vedno sem sam sprejemal odločitve in vedno je bila moja beseda pomembnejša od podpisa na pogodbi. Dogovor je zame svet. Iskreno povedano, ne bi se dobro počutil, če bi prelomil besedo, ki sem jo dal slovenski zvezi."

Nekaj pogovorov z vodilnimi možmi je sicer že opravil, v Dinamu pa so bili šokirani, ko jih je naposled zavrnil. "Vedeli so, da imam dolgoletno pogodvo z NZS, takoj sem jim dejal, da jo bo težko prekiniti. Ni bilo nobenih pritiskov, moral sem se odločiti in izbral sem svojo stran. V Dinamu so bili maksimalno korektni, ko sem jim to sporočil, razumeli so."

"Če kdo meni, da sem takoj rekel ne, moram povedati, da nisem takšen 'frajer' in bi kar tako šel preko ponudbe Dinama. Želel sem vse dobro razmisliti in se pogovoriti z ljudmi. Nisem takšen tip. Pravzaprav je bil klic Dinama zame veliko priznanje," je sklenil Kek.

 
Komentarjev 3
  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 16:33 19.julij 2020.

    Kek je patriot in to,da je odpikal ustašote je njemu prineslo maximalno pozitivnih pik!!Vsa čast mu,še so ljudje,ki gledajo na patriotizem in dano besedo.

  • Ender3 16:01 19.julij 2020.

    Ko jebe Keka, navaden fuzbalski filozof, ki misli, da se svet okoli njega vrti. In vse to poveličevanje in vrednotenje nogometa nima realne podlage.

  • Blaz 15:51 19.julij 2020.

    Ja ga ne razumem, sem slovenec imam rad slovenijo samo posel je posel.. zal v danasnjem casu za skoraj vse potrebujes denar..glede na dobro ponudbo jih jaz ne bi zavrnil ampak svaka mu čast! Kek top