Šport > Nogomet
27 ogledov

Kovač: ''Hrvaška je boljša od Islandije''

Sigurdsson Pranjić Islandija Hrvaška dodatne kvalifikacije Reykjavik EPA
Hrvaška reprezentanca je preživela zimske temperature na Islandiji, kjer si je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2014 v Braziliiji priigrala neodločen izid (0:0).

Hrvaška si je zagotovila relativno dobro izhodišče pred povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na mundialu prihodnje leto, ko je na gostovanju na Islandiji remizirala z 0:0. ''Kockasti'' so od 50. minute naprej igrali z igralcem več, a številčne prednosti niso znali izkoristiti.

Čeprav jim v gosteh ni uspelo doseči zadetka, pa je selektor Niko Kovač, ki je preživel svoj selektorski debi, z rezultatom zadovoljen, saj verjame, da bodo pred domačimi navijači pokazali vse svoje kvalitete. ''To ni slab rezultat. Čaka nas druga tekma pred domačimi gledalci in upamo na dober rezultat, ki nam bo prinesel uvrstitev na SP. Islandija je pokazala svoj pravi značaj in v drugem polčasu vzdržala pod našim pritiskom. Imeli smo veliko priložnosti, vendar nismo uspeli doseči gola,'' je po tekmi povedal Kovač, ki ne dvomi v superiornost svoje reprezentance.

''Po tej tekmi sem prepričan, da ima naša ekipa več kvalitete in moči. Vemo, kako igrajo Islandci in prepričan sem, da bomo v Zagrebu nadzorovali potek tekme,'' je dodal hrvaški selektor.

Hrvati z igralcem več resda niso uspeli zadeti, a Kovač je prepričan, da je islandska deseterica, ki je ostala na igrišču, izgubila veliko energije. ''Pričakujemo, da je Islandija porabila več energije, kot bi si želeli, kar bi nam lahko koristilo na povratni tekmi,'' je zaključil Kovač.

Pranjić: ''Morali bi zadeti''

Hrvaški vezist Danijel Pranjić pa z rezultatom ni bil pretirano zadovoljen, saj je prepričan, da bi Hrvati morali zadeti. ''Nisem zadovoljen. Še posebej zato, ker smo 40 minut igrali z igralcem več. Ni kaj, to moramo popraviti v Zagrebu in se pred našimi navijači uvrstiti na SP v Brazilijo,'' je povedal Pranjić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.