Šport > Nogomet
77 ogledov

Za začetek šok za Mariborčane

(Maribor - Luka Koper) krunoslav kruno jurčićprva liga Simon Maljevac
Celjani so v 23. kolu presenetili favorizirane Mariborčane, z 1:0 pa so do prve gostujoče zmage prišli tudi nogometaši Krškega.

Celjski nogometaši so šokirali favorizirani Maribor v Ljudskem vrtu in v sodniškem dodatku z golom Milana Sprema vzeli vse tri točke. Navijači Maribora so končno dočakali spomladanski del sezone, v katerem so se njihovi ljubljenci podali v lov za vodilno Olimpijo in ubranitev naslova državnih prvakov. Na tribunah se je zbralo več kot 6000 gledalcev, pomembne zmage, ki bi dvignila evforijo pred sobotnim derbijem z Olimpijo, pa niso dočakali.

Moštvi sta bili na začetku zelo previdni. Šele v 13. minuti je Gregor Bajde streljal z roba kazenskega prostora, Matic Kotnik pa je žogo brez težav umiril. Domači so začeli s pritiskom na polovici gostov, toda pri tem niso bili pretirano uspešni. Celjani, ki so se usmerili na protinapade, so nekajkrat resneje zagrozili. V 19. minuti je Marko Pajač sprožil strel s 17 metrov, Jasmin Handanović pa je bil zanesljiv pri obrambi. Pajač je znova poskusil minuto pozneje, a je Handanović spet brez težav uspešno posredoval.

Mariborčani so si težko ustvarili priložnosti za strel. V 29. minuti je žoga po Bajdetovem strelu iz bližine končala nad golom. Ob koncu prvega polčasa so bili gostje celo nevarnejši. V 39. minuti je Pajač izvedel prosti strel z 20 metrov, žoga se je odbila tik pred Handanovićem, ki jo je s skrajnim naporom dobil, tri minute kasneje pa se je za strel s podobne razdalje odločil Matej Podlogar, mariborski vratar pa je žogo odbil v kot.

Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega; domači so napadali, gostje pa bili nevarnejši. V 52. minuti je Danijel Miškić prodrl po levi strani, našel Pajača, ta pa je slabo streljal naravnost proti Handanoviću. V 55. je Miškić streljal z 20 metrov, Handanović pa je žogo odbil v kot.

Od 58. minute dalje se je razmerje moči na igrišču spremenilo, Celjani so ostali z desetimi igralci. Pajač je hotel izsiliti prekršek v kazenskem prostoru, a je za to potezo prejel drugi rumeni karton. Pritisk Mariborčanov je bil velik, vendar se domači niso izkazali z učinkovito igro. V 73. minuti bi lahko Bajde bolje izkoristil podajo Aleša Mertlja z desne strani, a je z glavo meril previsoko.

Isti igralec je štiri minute pozneje skušal še s strelom z dvanajstih metrov, Kotnik pa je uspešno posredoval. V vrste domačih se je vnesel nemir, podaje so bile nenatančne. Dve minuti pred koncem je bil Bajde v priložnosti, da bi končno zadel mrežo bivših soigralcev, toda njegov strel z glavo je končal tik mimo leve vratnice.

Kazen je prišla v tretji minuti sodniškega dodatka. Miškić je vzel žogo na polovici igrišča, na desni strani je našel Milana Sprema, ki je zadel nasprotni spodnji kot Handanovićevih vrat in poskrbel za veliko veselje v gostujočem taboru.

Krško ponovilo tekmo z Olimpijo

V Velenju sta se pomerili ekipi, ki sta pred začetkom spomladanskega dela zasedali zadnji dve mesti. Tudi po prvem obračunu v tem delu sezone sta na repu lestvice, a s to razliko, da imajo Krčani zdaj enako število točk kot Velenjčani (ter Novomeščani in Koprčani). Zmago je gostom, ki so zadnje pol ure igrali z igralcem manj, zagotovil Luka Volarič. Krški nogometaši so na podoben način sklenili prvi del sezone, ko so vodilni Olimpiji v Kršem zabili dva gola z igralcem manj za takrat presenetljivo zmago z 2:1.

NK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Prvi polčas v Velenju je minil brez posebnih nevarnosti za enega ali drugega vratarja. Konkretnejši pa so bili Krčani, ki so enega nevarnejših strelov sprožili v sedmi minuti prek novinca v ekipi Enisa Đurkovića, Matej Radan pa se je izkazal. Slednji je moral posredovati tudi v 30. minuti, a je bil takratni poskus Luke Štefanca lahek zalogaj za velenjskega čuvaja mreže.

Prav Štefanac pa je poskrbel za prvo razburjenje v drugem polčasu, v 57. minuti je storil grob prekršek nad Ivanom Knezovićem in dobil neposredni rdeči karton. Kljub igralcu manj so gosti povedli v 64. minuti, ko je po podaji iz kota pred golom Rudarja povsem sam ostal Volarič in z glavo zadel za 1:0.

Rudarju kljub igralcu več ni uspelo resno ogroziti vrat gostov, je pa stopnjeval pritisk proti koncu tekme. Nevarnejša strela sta sprožila Luka Prašnikar v 86. minuti in Klemen Bolha v 88. minuti, a nista bila dovolj dobra, da bi domačim prinesla vsaj točko.

Tudi Zavrč ni izkoristil igralca več

Zavrčani so v Novi Gorici prekinili negativni niz, na prejšnjih petih tekmah v gosteh pri Goričanih namreč še niso dosegli točke - niti zadetka. Tokrat so jo, a bodo bržčas kar malce slabe volje, saj so po prvem polčasu vodili, imeli igralca več, kar pa na koncu ni bilo dovolj za poln izkupiček. Razlika med tekmecema, ki sta na lestvici na četrtem in petem mestu, tako še vedno znaša pet točk.

Potem ko si ekipi v prvih 15 minutah nista priigrali kakšne odmevnejše priložnosti, pa so gosti prvič resneje zagrozili v 18. minuti, ko je s prostega strela poskusil Sebastijan Antić, izkazal pa se je domači vratar Grega Sorčan. Že minuto pozneje so domači povedli, ko je po globinski podaji Matije Škarabota do žoge prišel Miran Burgić in žogo podal nazaj do Bedeja Amarachija Osujija, ki je zadel za 1:0.

Vodstvo domačih pa je trajalo le tri minute, saj je takrat Veljko Batrović sprožil z roba kazenskega prostora in z nizkim strelom matiral Sorčana. Po nekaj ne posebej nevarnih strelih na obeh straneh pa je do nove spremembe izida prišlo v 37. minuti. Burgić je z roko igral v kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo s strelom po sredini vrat unovčil Batrović.

Tik pred koncem polčasa so gostitelji ostali brez Uroša Celcerja, ki si je po prerivanju z Batrovićem prislužil drugi rumeni karton in moral iz igre. Na tribuno je zaradi protestov moral tudi trener domačih Miran Srebrnič.

V drugem polčasu je v 65. minuti po prostem strelu pred vrati Gorice poskusil Aleks Pihler, a je bil premalo natančen. Enajst minut pozneje pa so v vse močnejšem nalivu gostitelji prišli do izenačenja. Po kotu je z glavo zadel rezervist Marko Nunić. Ed Kevin Kokorović je na drugi strani namučil Sorčana, ki pa je žogo izbil v kot. Tudi žoga po strelu Francesca Tahiraja v 84. minuti je postala Sorčanov plen, prav tako pa tudi v drugi minuti sodniškega dodatka, tako da sta ekipi dvoboj končali brez zmagovalca.

Prva Liga TS, 23. kolo:

Maribor : Celje  0:1 (0:0)
Spremo 93.

Gorica : Zavrč  2:2 (1:2)
Osuji 19., Nunič 76.; Batrović 22., 36./11-m

Rudar : Krško  0:1 (0:0)
Volarič 63.

Jutri:
Krka - Domžale
Olimpija - Luka Koper

Lestvica:
1. Olimpija  46 (-1)
2. Maribor  43
3. Domžale  38 (-1)
4. Gorica  36
5. Zavrč  31
6. Celje  26
7. Luka Koper  22 (-1)
8. Krka  22 (-1)
9. Rudar  22
10. Krško  22

Komentarjev 1
  • gapiha 07:27 28.februar 2016.

    HAHAHAHAHAHA, gnili ČMARibor