Šport > Nogomet
265 ogledov

Legenda se poslavlja. Prisilno ali ne?

Sergio Agüero Epa
Vodilna zasedba angleške Premier League se bo razšla s kultnim napadalcem.

Manchester City je sporočil, da v naslednji sezoni ne bo več računal na Sergia Agüera. Argentincu se ob koncu letošnjega tekmovalnega obdobja izteče pogodba, nove pa mu Pep Guardiola ne bo ponudil.

V zbirko lovorik je Agüero zapolnil s štirimi ligaškimi naslovi, petimi v ligaškem pokalu in enim v FA pokalu. Naslov v Premier League je osvojil pod vodstvom Roberta Mancinija, Manuela Pellegrinija in že omenjenega Guardiole.

S slednjim občasno ni bil v najboljših odnosih, v letošnji sezoni je, tudi na račun zdravja, le devet tekem začel v prvi postavi.

Agüero je k Man Cityju prišel leta 2011 iz madridskega Atlética. Za angleški klub je odigral 384 tekem in zabil 257 golov, tudi odločilnega za prvi naslov Cityja po 44 letih v sezoni 2011/12.

"Do konca sezone bom dajal vse od sebe, da pridemo do lovorik in da razveselimo navijače. Nato se bo začelo novo obdobje z novimi izzivi. Popolnoma pripravljen sem, da se jih lotim z enako strastjo in profesionalnostjo kot doslej, da ostanem na najvišjem nivoju," je med drugim v izjavi zapisal Agüero.

Za njegove usluge se močno zanima Barcelona, njen talisman Leo Messi goji tesen osebni odnos z rojakom. Poleg Kataloncev se za Agüera potegujejo še Paris SG, Juventus, Inter in Chelsea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice