Šport > Nogomet
441 ogledov

Legenda Topničarjev: "Arsenal lahko izpade iz lige!"

Ray Parlour Profimedia
Član znamenite generacije "Nepremagljivih" se boji za Arsenalov obstanek med elito, potem ko ta londonski velikan zaseda šele 15. mesto na lestvici.

Velikan otoškega nogometa, sloviti Arsenal, je poslednjo zmago zabeležil 1. novembra na derbiju z Manchester Unitedom. Od takrat dalje Topničarji poznajo le še poraze ter tu in tam kakšen neodločen rezultat.

ray parlour Avtobiografija Šport Pred odločilno tekmo pijan kot čep

Rezultatska kriza je vplivala tudi na prosti pad po tabeli Premier lige, kjer Arsenal trenutno zaseda 15. mesto. A težave se tu ne končajo, saj je pred klubom iz severnega Londona še zelo zahteven razpored tekem.

Najprej v soboto gostujejo pri eni najboljših ekip letošnje sezone, Evertonu legendarnega Carla Ancelottija, nato jih v ligaškem pokalu čaka Manchester City, na "boxing day" pa je na vrsti mestni derbi s Chelseajem. Po vseh teh težkih obračunih jih nato čaka gostovanje pri dveh ekipah, ki jim na lestvici dihata za vrat, Brightonu in West Bromwich Albionu, ki komaj čakata na novo napako Topničarjev.

Ray Parlour | Avtor: Epa Epa

Da je situacija v Arsenalu še kako resna, govori tudi pikri komentar legendarnega Raya Parlourja, člana "nepremagljive" generacije iz sezone 2003/04, ki je prvenstvo zaključila brez enega samega poraza.

"Pred nekaj dnevi me je nekdo vprašal, če je možno, da Arsenal izpade iz Premier lige. Rekel sem, da verjetno ne. Toda če pogledate, da je pred nekaj leti Leicester osvojil naslov prvaka... Arsenal lahko izpade iz lige. Če ne bo kmalu začel zbirati točk, bo zelo hitro v velikih težavah," je sezono kluba, katerega barve je branil od najmlajših katergorij, opisal Parlour.

Slednji se je nato še ozrl na delo Mikela Artete, kateremu se po zadnjih predstavah mora že pošteno tresti trenerski stolček.

"Dolgo je sodeloval s Pepom Guardiolo in Arsenom Wengerjem, tako da se zagotovo zaveda, kako pomembna je atmosfera v slačilnici. Če je znotraj kakšen problem, ga mora hitro rešiti. Ne bodo namreč igralci dobili odpoved, dobil jo bo on," je nasvet Arteti ponudil Parlour.

Kljub krizi Arsenala pa se zdi malo verjetno, da bi lahko takšen velikan izpadel iz lige... Toda v nogometu so se zgodile tudi že bolj čudne stvari...

ray parlour Parlour Šport Raje bi lovoriko kot Ligo prvakov ray parlour Arsenalovec Šport ''Pili smo in kadili, a osvojili dvojček''
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.