Šport > Nogomet
33 ogledov

''Pili smo in kadili, a osvojili dvojček''

ray parlour EPA
Nekdanji nogometaš Arsenala Ray Parlour je spregovoril o zloglasni kulturi pitja, ki je v angleškem klubu vladala v 90-tih letih prejšnjega stoletja.

Upokojeni angleški vezist Ray Parlour, ki je od leta 1992 do 2004 igral za Arsenal, je v radijskem intervjuju obujal spomine na prva leta pod vodstvom francoskega stratega Arsena Wengerja.

Štiridesetletnik je razkril, kako je nekdanji nogometaš Arsenala Steve Bould, ki dandanes opravlja vlogo pomočnika trenerja, naročil 35 vrčev piva za pet nogometašev.

''Nikoli ne bom pozabil priprav pred prvo sezono Arsena Wengerja. Ekipi se je pridružilo nekaj francoskih fantov, kot so Patrick Vieira, Emmanuel Petit in Gilles Grimandi. Skupaj smo garali, po koncu turneje pa nam je Wenger dal dovoljenje, da gremo ven. Saj veste, kakšni smo bili, takoj smo zavili v gostilno, Francozi pa v kavarno. Še vedno pomnim, kako je Steve Bould naročil 35 vrčev za pet igralcev. Ko smo zapuščali lokal, smo opazili Francoze, ki so posedali in kadili. Pomislil sem, 'kako bomo letos osvojili ligo?' Mi smo pijani, oni pa zakajeni. Tisto leto smo osvojili dvojček,'' se je spominjal Parlour.

Topničarji pred težkim gostovanjem

Arsenal v soboto čaka težko gostovanje pri Manchester Cityju, Wenger pa je pred obračunom z meščani dejal, da Cityju prav ničesar ne zavida. ''City ima močno ekipo, tega ne zanikam, a ko pogledam svojo ekipo, jim ničesar ne zavidam. Rekel bi, da smo bolj kreativni, mogoče manj fizični, a bolj vsestranski,'' je povedal Francoz.

Topničarji se trenutno nahajajo na prvem mestu Premier lige in imajo pet točk prednosti pred drugouvrščenim Liverpoolom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.