Šport > Nogomet
2381 ogledov

Legendarni stadion bodo kmalu porušili

San Siro Epa Milanski San Siro bo danes sameval.
V Lombardiji so se odločili za korak, ki je dvignil veliko prahu.

Sloviti objekt Giuseppe Meazza s popularnim imenom San Siro je že skoraj stoletje dom nogometa v Milanu. Prestolnica mode se ponaša z dvema trofejnima kluboma - AC Milanom in Interjem, oba sta v preteklosti pogosto napolnila tribune s kapacieteto več kot 80.000 gledalcev.

San Siro je bil odprt septembra 1926 in je doživel dve temeljiti prenovi - eno v petdesetih, drugo pa devetdesetih letih 20. stoletja.

V zadnjem obdobju objekt, kljub setimentalni vrednosti in priljubljenosti pri navijačih, vse bolj zaostaja za modernimi stadioni. Dotrajanost strukture in neprilagojenost na digitalno dobo sta v poslednjih letih večkrat porajala zamisli o rušitvi nogometnega hrama.

Santiago Bernabeu Evropski derbiji Šport Trije velikani bodo igrali za zdravstvene ustanove

Tako AC Milan kot Inter, katerega kapetan je Samir Handanović, sta nedavno izrazila željo po gradnji novega, modernega stadiona. Tej ideji so nasprotovali mnogi, tudi milanski župan Giuseppe Sala.

Italijanska nogometna velikana sta že lani predstavila načrte za izgradnjo novega stadiona, investicija celotnega projekta pa znaša 1,2 milijarde evrov.

San Siro | Avtor: Epa Epa

Italijansko kulturno ministrstvo je v sredo podalo poročilo, v katerem je dalo prav tistim, ki so za rušenje. Stadion zato, ker je bil v zadnjih 70 letih dvakrat temeljito predelan, ne spada pod objekte kulturne dediščine.

Na mestu San Sira, ki je gostil številne zgodovinske tekme tako na klubski kot reprezentančni ravni, bodo zrasli hoteli, parki in nov športni center s stadionom za 60.000 gledalcev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice