Šport > Nogomet
441 ogledov

Legendarni trener prevzel velikana, navijači mu pripravili zanko za okoli vratu

Mircea Lucescu Reuters
Verbič ima novega trenerja.

Slovenski nogometaš Dinama Kijev Benjamin Verbič je dobil novega trenerja. Kot so sporočili iz kluba, je danes dveletno pogodbo s Kijevčani podpisal 74-letni Romun Mircea Lucescu, ki je v Ukrajini že deloval, a pri Dinamovem največjem tekmecu, Šahtjaru iz Donjecka, s katerim je bil v 12 letih sodelovanja kar osemkrat državni prvak.

Romun, ki je poleg romunskih in ruskega Zenita treniral turške in tudi številne italijanske klube na čelu z Interjem, je bil brez dela 18 mesecev, vse od takrat, ko je zapustil turško reprezentanco.

Darijo Srna si v družbi trenerja Mircea Lucescuja in soigralca Fernandinha ogled | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Pogrešal sem Ukrajino. Želel sem se vrniti v državo, kjer sem dosegal največje uspehe," je ob podpisu pogodbe dejal Lucescu, nekoč tudi romunski selektor.

Dinamo je v minulem državnem prvenstvu četrtič zaporedoma postal podprvak, zadnjega naslova se je veselil leta 2016, ko je bil trener serijskega prvaka Šahtarja, ki je letos Kijevčane prehitel za 23 točk, prav Romun.

Nad imenovanjem legende Šahtjarja za svojega trenerja pa niso niti najmanj navdušeni najzvestejši navijači Dinama. Takoj po uradnem podpisu so reagirali s številnimi morbidnimi sporočili za novega trenerja, med drugim pa so mu tudi narisali zanko za okoli vratu.

A v klubu so vseeno prepričani, da so sprejeli pravo odločitev: "Upam, da bo s prihodom novega trenerja ponovno zaživel zmagoviti duh Dinama! Da bomo osvojili mnogo lovorik ter da ga bodo navijači vrednotili po tem, kar bo napravil za klub," je izjavil predsednik kluba Igor Surkis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice