Šport > Nogomet
61 ogledov

Tragedija za Mevljo in Šporarja

Basel PSG EPA
V skupinah A, B, C in D so odigrali tekme četrtega kola elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Miha Mevlja in Andraž Šporar sta v izdihljajih tekme ostala brez remija proti renomiranima tekmecema.

V skupini A je Basel gostil Paris Saint-Germain in izgubil po golu v sodnikovem dodatku (1:2), Arsenal pa je zmagal po preobratu na gostovanju pri Ludogorcu (2:3). Angleži in Francozi so si že zagotovili napredovanje v osmino finala.

V Baslu so domačini, pri katerih je Andraž Šporar igral od 69. minute, prvi polčas odigrali solidno in si prek Mathiasa Delgada pripravili tudi lepo priložnost. Toda v 43. minuti so po kotu izgubili koncentracijo in dopustili zadetek Blaisa Matuidija. V nadaljevanju so Francozi zapravili nekaj obetavnih situacij za povišanje vodstva, kaznovani pa so bili v 77. minuti, ko je z razdalje zadel Luca Zuffi. V 84. minuti so Švicarji ostali brez pordečelega Sereya Diéja, v 90. minuti pa je po lepem udarcu tri točke Parižanom prinesel Thomas Meunier.

V Sofiji je Ludogorec že po 15 minutah vodil z dvema zadetkoma razlike po golih Jonathana Cafúja in Claudiuja Keșerüja, toda Arsenal je izenačil še pred polčasom po udarcih Granita Xhake in Olivierja Girouda. Odločitev je padla v 88. minuti, ko je za tri točke Londončanov zadel Mesut Özil.

Hamšik za remi, v Lizboni odločili dve enajstmetrovki

Marek Hamšik Besiktas Napoli | Avtor: EPA EPA

V skupini B je Beşiktaş na domačem igrišču remiziral z Napolijem (1:1), Benfica pa je ugnala kijevski Dinamo (1:0). Italijani in Portugalci imajo sedaj po sedem točk, Turki šest, Ukrajinci pa le eno.

V Carigradu so gledalci videli izenačeno tekmo, obe ekipi sta imeli svoja obdobja dobre igre in svoje priložnosti. Beşiktaş je povedel v 79. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki Ricarda Quaresme, hitro pa je izenačil Marek Hamšik z natančnim strelom z razdalje.

V Lizboni je Benfica povedla v izdihljajih prvega polčasa po enajstmetrovki Eduarda Salvia. Gostje so imeli v nadaljevanju prav tako na voljo strel z bele točke, a je Ederson ubranil poskus Júniorja Moraesa in ostalo je pri pomembni zmagi Portugalcev.

Odlična tekma na Etihadu

Ilkay Gundogan Manchester City Barcelona | Avtor: EPA EPA

V skupini C je Pep Guardiola z Manchester Cityjem uspel ugnati svoj bivši klub Barcelono (3:1), Borussia Mönchengladbach pa je doma le remizirala proti Celticu (1:1).

Derbi kola v Manchestru so bolje začeli domači, toda Katalonci so kmalu prevzeli pobudo in v 21. minuti je Neymar potegnil v protinapad in našel Lea Messija za 0:1. Barça je nato dominirala, toda v 39. minuti po napaki na lastni polovici dopustila izenačenje, iz bližine je zabil İlkay Gündoğan. Začetek drugega polčasa je bil v znamenju Angležev in Kevin de Bruyne je nalet kronal v golom s prostega strela, čeprav bi vratar Marc-André ter Stegen lahko posredoval bolje. V odprti tekmi so se priložnosti nato vrstile na obeh straneh, odločilni udarec pa je gostom v 74. minuti zadal Gündoğan, čeprav velja dodati, da je Sergio Agüero v predhodni akciji igral z roko.

V Mönchengladbachu je Borussia po prvem polčasu zasluženo vodila po zadetku Larsa Stindla, četrt ure pred koncem tekme pa je Julian Korb storil prekršek za enajstmetrovko in rdeči karton, z bele točke pa je izid tekme postavil Moussa Dembélé.

Atlético in Bayern že naprej

Antoine Griezmann Atletico Madrid Rostov | Avtor: EPA EPA

V skupini D je madridski Atlético v sodnikovem dodatku strl odpor Rostova (2:1), Bayern München pa je po preobratu zmagal pri ekipi PSV Eindhoven (1:2). Španci in Nemci so se že uvrstili v osmino finala.

V Madridu, kjer sta Jan Oblak za domače in Miha Mevlja za goste igrala vso tekmo, je Atlético prevladoval in v 29. minuti povedel, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel Antoine Griezmann. Veselje je trajalo le nekaj sekund, saj se je sam pred Oblakom znašel Iranec Sardar Azmoun in lepo zadel. V drugem delu je Atlético pritiskal in v 93. minuti je Griezmann še enkrat udaril in poskrbel za tri točke.

V Eindhovnu so Nizozemci povedli v 14. minuti z zadetkom Santiaga Ariasa, toda po enajstmetrovki Roberta Lewandowskega so Bavarci v 34. minuti izenačili, Poljak pa je v 74. minuti zadel še enkrat in prinesel zmago.

Liga prvakov, 4. kolo:

SKUPINA A:
Basel - Paris SG 1:2 (0:1)
Zuffi 77.; Matuidi 43., Meunier 90.
RK: Dié (Basel) 84.

Ludogorec - Arsenal 2:3 (2:2)
Cafú 12., Keșerü 15.; Xhaka 20., Giroud 42., Özil 88.

LESTVICA:
1. Arsenal 10 točk
2. Paris SG 10
3. Basel 1
4. Ludogorec 1




SKUPINA B:
Beşiktaş - Napoli 1:1 (0:0)
Quaresma 79./11m; Hamšik 82.

Benfica - Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
Salvio 45./11m

LESTVICA:
1. Napoli 7 točk
2. Benfica 7
3. Beşiktaş 6
4. Dinamo Kijev 1




SKUPINA C:
Manchester City - Barcelona 3:1 (1:1)
Gündoğan 39., 74., De Bruyne 51.; Messi 21.

Borussia Mönchengladbach - Celtic 1:1 (1:0)
Stindl 32.; Dembélé 75./11m
RK: Korb (Gladbach) 74.

LESTVICA:
1. Barcelona 9 točk
2. Manchester City 7
3. Borussia Mönchengladbach 4
4. Celtic 2




SKUPINA D:
Atlético Madrid - Rostov 2:1 (1:1)
Griezmann 29., 93.; Azmoun 30.

PSV Eindhoven - Bayern München 1:2 (1:1)
Arias 14.; Lewandowski 34./11m, 74.

LESTVICA:
1. Atlético Madrid 12 točk
2. Bayern München 9
3. PSV Eindhoven 1
4. Rostov 1




SKUPINA E (sreda ob 20.45):
Tottenham - Bayer Leverkusen (prenos na KanalA)
AS Monaco - CSKA Moskva (prenos na SK5)

LESTVICA:
1. AS Monaco 5 točk
2. Tottenham 4
3. Bayer Leverkusen 3
4. CSKA Moskva 2




SKUPINA F (sreda ob 20.45):
Borussia Dortmund - Sporting Lizbona (prenos na SK2)
Legia Varšava - Real Madrid (prenos na SK1)

LESTVICA:
1. Borussia Dortmund 7 točk
2. Real Madrid 7
3. Sporting Lizbona 3
4. Legia Varšava 0




SKUPINA G (sreda ob 20.45):
København - Leicester City (prenos na SK6)
Porto - Club Brugge

LESTVICA:
1. Leicester City 9 točk
2. København 4
3. Porto 4
4. Club Brugge 0



SKUPINA H (sreda ob 20.45):
Sevilla - Dinamo Zagreb (prenos na SK4)
Juventus - Lyon (prenos na SK3)

LESTVICA:
1. Juventus 7 točk
2. Sevilla 7
3. Lyon 3
4. Dinamo Zagreb 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.