Šport > Nogomet
491 ogledov

Liverpool na neregularen način premagal Chelsea, angleška legenda besna na VAR

Adrian Lopez Epa
Legendarni Gary Lineker se sprašuje, če je bilo tako pozno, da so sodniki iz sobe za VAR že odšli spat pri odločilni obrambi Adriana, ki je prinesla Liverpoolu novo lovoriko.

Nogometaši Liverpoola so se dokopali do prve lovorike sezone, potem ko so po enajstmetrovkah v Instanbulu po pravi drami premagali Chelsea ter osvojili Evropski superpokal.

Liverpool : Chelsea Evropski superpokal Šport Nogometno poslastico odločile enajstmetrovke

Redni del se je končal z rezultatom 1:1, po podaljsških je bilo 2:2, medtem ko se je serija enajstmetrovk končala s 5:4, potem ko je edini strel z bele točke zapravil Tammy Abraham.

Adrian Lopez | Avtor: Profimedia Profimedia

Adrian Lopez sicer ni uganil smeri strela, saj je krenil v svojo levo, a je nekako z nogami še uspel zaustaviti strel mladega Angleža, ki je šel po sredini gola.

Adrian Bizarno Šport Navijač poškodoval Liverpoolovega junaka

Toda tekom odločilne obrambe Liverpoolov junak vendarle ni postopil popolnoma po nogometnih pravilih. V trenutku Abrahamovega strela je namreč že z obema nogama zapustil golovo črto, medtem ko bi se morala po pravilih golove črte držati vsaj ena noga.

Gre za malenkost, kateri se ponavadi niti ni posvečalo prave pozornosti, a so sodniki ter predvsem nadzorniki tehnologije VAR pred sezono dobili jasne napotke, da morajo biti še posebej pozorni prav na omenjeno situacijo ter v primeru kršitve dosoditi ponovitev enajstmetrovke.

"Tako pozno se je vse skupaj končalo, da so verjetno že spali."

Gary Lineker

Tako smo lahko že v prvem kolu letošnje Premierlige videli, kako je Sergio Agüero na tekmi z West Hamom dobil še eno priložnost, ker je vratar Lukasz Fabianski (še dosti manj očitno kot Adrian Lopez) predčasno z obema nogama zapustil golovo črto ter Argentinčev strel obranil.

Na tekmi Evropskega superpokala je bil seveda VAR ponovno aktiven, a glavni sodnici tekme Stephanie Frappart iz sobe za VAR, kjer je poveljeval priznani Clement Turpin, niso sporočili, da bi bilo z Adrianovim posredovanjem karkoli narobe.

Iz Chelseajevega tabora so sicer poraz častno prenesli ter niso za neuspeh krivili eno malenkost pri izvajanju enajstmetrovk, je bil pa zato dosti bolj besen priznani strokovni delavec na agleški televiziji ter izjemni nekdanji nogometaš, Gary Lineker.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice