Šport > Nogomet
292 ogledov

Liverpool zapravil enajstmetrovko za zmago, Kamplu remi

Liverpool Epa
Cristiano Ronaldo, ki je zadnje tekme španskega prvenstva izpustil zaradi suspenza, se je znova vpisal med strelce.

Branilci naslova, igralci madridskega Reala, so novo sezono elitnega evropskega klubskega tekmovanja začeli s pričakovano zmago. Doma so ugnali Apoel Nikozijo s 3:0. V tej skupini H je Tottenham s 3:1 ugnal Borussio Dortmund.

Madridčane je v vodstvo popeljal Cristiano Ronaldo v 12. minuti. Portugalec je izkoristil podajo Garetha Bala, ki jo je Valižan poslal preko kazenskega prostora. To je bil že Ronaldov 106. gol v ligi prvakov. Prvi zvezdnik Reala je v 50. minuti unovčil še najstrožjo kazen za 2:0 (z 12. enajstmetrovko v ligi prvakov je postavil nov rekord), Sergio Ramos pa je za 3:0 zadel v 61. minuti. Natančen je bil s škarjicami. To je bila sicer že 37. zaporedna tekma v ligi prvakov, da je Real pred domačimi gledalci zadel v polno,

Na drugi tekmi je Tottenham povedel v peti minuti prek Heung-Min Sona, Andrej Jarmolenko je z izjemnim zadetkom izenačil v 12. minuti, že v 15. pa je Harry Kane Londončane znova popeljal v ospredje. V 56. minuti so sodniki razveljavili zadetek Pierre-Emericka Aubameyanga zaradi domnevnega prepovedanega položaja, v 60. pa je Kane z drugim zadetkom na tekmi prednost domačih povišal na 3:1. Angleški reprezentančni napadalec je doslej odigral štiri tekme v ligi prvakov, dosegel pa je prav toliko zadetkov. Že v sodniškem dodatku je drugi rumeni karton dobil branilec domačih Jan Vertonghen.

V skupini E, kjer sta se Maribor in Spartak Moskva razšla z 1:1, je Liverpool igral 2:2 s Sevillo. Andaluzijci so povedli v peti minuti po zadetku Wissama Ben Yedderja, ki je žogo iz bližine potisnil čez golovo črto. Roberto Firmino je v 21. minuti izenačil, Mohamed Salah pa je v 37. minuti Angleže z nekoliko sreče, žoga se je ob njegovem strelu odbila in spremenila smer, popeljal do vodstva. Firmino bi lahko v 42. minuti še povečal prednost, a je zapravil najstrožjo kazen. Zato pa je v 72. minuti izid poravnal Joaquin Correa. Andaluzijci so tako prekinili niz šestih evropskih zmag, ki jih je na slovitem Anfieldu nanizal Liverpool. Ta je tekmo končal z deseterico.

V skupini F je Šahtar Donjeck z 2:1 premagal Napoli. Ukrajinci so po lepi akciji povedli v 16. minuti z zadetkom Taisona, prednost pa povečali v 59. prek Facunda Ferreyre, ki je zadel z glavo po predložku Tarasa Stepanenka. V 71. minuti je z bele točke zaostanek Italijanov znižal Arkadiusz Milik. To je bil Napolijev prvi poraz v sezoni, z uspešno serijo pa nadaljujejo Ukrajinci, ki so v vseh tekmovanjih zdaj nanizali že sedem zmag.

Na drugi tekmi je Manchester City brez težav v gosteh opravil s Feyenoordom, premagal ga je s 4:0. To je bila izenačitev najvišje zmage Meščanov v tem tekmovanju. Feyenoord je sicer med elito zaigral prvič po 15 letih, 0:4 pa je največji poraz za katerega izmed nizozemskih prvakov v evropskih tekmovanjih. Že v prvem polčasu so za Angleže zadeli John Stones (2.), Sergio Aguero (10.) in Gabriel Jesus (25.). V drugem delu je za Angleže še enkrat zadel branilec Stones (63.). Ta je bil pri obeh zadetkih natančen z glavo.

V skupini G pa je Leizpig Kevina Kampla, ta je igral od 63. minute, igral 1:1 z Monacom. Nemcem je v 33. vodstvo priigral Emil Forsberg z močnim udarcem na prvi vratnici, že minuto zatem pa je izenačil Youri Tielemans. Leipzigov debi v ligi prvakov se je tako končal z remijem.

Dvoboj Porta in Bešiktaša je dobil gostujoči klub s 3:1. Turke je v vodstvo popeljal Anderson Talisca v 13. minuti. Za Brazilca je bil zadetek verjetno še toliko slajši, ker za črno-beli turški klub igra kot posojen nogometaš Portovega velikega rivala Benfice. Do izenačenja je prišlo v 21. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Duško Tošić, Cenk Tosun pa je poskrbel za izid polčasa in novo vodstvo Bešiktaša v 29. minuti. Za turško zmago s 3:1 je v 86. minuti zadel nekdanji član Liverpoola Ryan Babel.

Liga prvakov, 1. kolo:

Skupina E:
Maribor : Spartak Moskva  1:1 (0:0)
Bohar 85.; Samedov 59.

Liverpool : Sevilla  2:2 (2:1)
Firmino 21., Salah 37.; Ben Yedder 5.; Correa 72.

Skupina F:
Šahtar : Napoli  2:1 (1:0)
Taison 15., Ferreyra 58.; Milik 72.

Feyenoord : Manchester City  0:4 (0:3)
Stones 2., 63., Agüero 10., Gabriel Jesus 25.

Skupina G:
RB Leipzig : Monaco  1:1 (1:1)
Forsberg 33.; Tielemans 34.

Porto : Bešitaš  1:3 (1:2)
Tošoć ag/21.; Talisca 13., Tosun 28., Babel 86.

Skupina H:
Real Madrid : APOEL  3:0 (1:0)
Ronaldo 12., 51., Ramos 61.

Tottenham : Borussia (D)  3:1 (2:1)
Son 4., Kane 15., 60.; Jarmolenko 11.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice