Šport > Nogomet
6116 ogledov

Mamić nad Keka, sledil odgovor "opatijskega Slovenca"

Zdravko Mamić Epa Zdravko Mamić
Na Hrvaškem še vedno odmeva pokalna zmaga Dinama nad Rijeko.

V sredo je Dinamo Zagreb v polfinalu hrvaškega pokala na domači zelenici suvereno premagal Rijeko (3:0) in si zagotovil finale, v katerem mu bo nasproti stal splitski Hajduk.

matjaž kek Rečani noreli Šport Besni Kek: "Po tekmi se mi je smejal v glavo"

Zagrebčani so bili na srečanju proti ekipi Matjaža Keka boljši, kljub temu pa so na njihovo zmago senco dvoma vrgle nekatere sporne sodniške odločitve v drugem polčasu. 

Rečani so takoj na začetku drugega polčasa ostali brez izključenega Filipa Bradarića, pri izidu 1:0 v 71. minuti bi morali dobiti tudi enajstmetrovko, toda sodniki so se odločili drugače. Kek, ki ga je portal 24sata zaradi kraja, v katerem prebiva, poimenoval "opatijski Slovenec", je po srečanju Dinamu čestital za zasluženo zmago, a poudaril, da se je "po 46. minuti na igrišču začel cirkus." 

Danes se je na Kekovo izjavo odzval kontroverzni Zdravko Mamić, ki pri Dinamu trenutno opravlja funkcijo svetovalca upravnega odbora. Mamić je v svojem slogu branil svoj klub. "Gospod Kek, kaj pomeni, da se je od 46. minute začel cirkus? Prvih 45 minut zanj torej ne obstaja. Ni pošteno, da se tako govori o zasluženi zmagi Dinama. Dinamo je bil v letošnjem prvenstvu oškodovan na devetih tekmah. Toda o tem iz Dinama niste slišali niti besede," je na novinarski konferenci, med drugim, dejal Mamić. 

Danes se je, pred prvenstvenim srečanjem s Slavenom, še enkrat oglasil Kek: "Jaz naj bi skušal umazati zmago Dinama? Pa gotovo smo vsi v klubu, vključno s predsednikom Miškovićem, izpostavili zasluženost Dinamove zmage v pokalu. To nihče ni postavljal pod vprašaj. Drugi del zgodbe pa ... Ker poznam gospoda Mamića in njegovo ljubezen do kluba, vem, da on spoštuje mene in mojo ljubezen do našega kluba. Vedno bom zaščitil svoje igralce. Pa četudi gre za tekmo z Dinamom v Maksimirju."

V elitni hrvaški nogometni ligi Dinamo devet kol pred koncem vodi s 60 točkami, Hajduk jih ima 52, Rijeka pa 51. 

matjaž kek Priznanje Keka: Šport Matjaž Kek: "Učiteljico sem spravil v jok"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice