Šport > Nogomet
4987 ogledov

Možnost 1:4094. A se je vseeno zgodilo ...

Manchester United Epa Enajsterica Manchester Uniteda.
Žreb je nekaterim naklonjen, drugim pač ne.

V četrtek je bil opravljen žreb za osmino finala angleškega nogometnega ligaškega pokala. Manchester United, ki je v šestnajstini finala premagal Crystal Palace (3:0), se bo na svojem igrišču pomeril z Newcastle Unitedom, ta je ugnal Manchester City (1:0).

Zadeva ne bi bila nič posebnega, če ne bi imela precej neverjetnega konteksta. Že dvanajstič zapored se je namreč zgodilo, da bo Man Utd pokalno tekmo igral na svojem Old Traffordu. V to so všteti dvoboji ligaškega pokala in pokala FA.

To je absolutni rekord v angleškem nogometu, neverjeten niz traja že kar dve leti in pol. Nazadnje je Man Utd v pokalu gostoval 21. marca 2021, ko je bil s 3:1 poražen proti Leicester Cityju.

Pri angleškem Daily Mailu so izračunali, da je možnost, da ena ekipa po odločitvi žreba dvanajstkrat igra doma, ena proti 4094! Na družbenih omrežjih je tako moč najti obilo komentarjev, ki dvomijo v poštenost žreba.

V angleških pokalih o napredovanju odloča ena tekma, gostitelj je določen z žrebom. V pokalu FA se v primeru neodločenega izida tekma med nasprotnikoma ponovi, a se zamenja gostitelj.

V lanski sezoni je Man Utd osvojil ligaški pokal, v pokalu FA pa prišel vse do finala, kjer ga je ugnal mestni rival Man City z 2:1.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice