Šport > Nogomet
574 ogledov

Mandarić okrepil ugibanja, da se poslavlja iz Olimpije

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Milan Mandarić, ameriški poslovnež srbskih korenin, ki je leta 2015 prevzel nogometnega prvoligaša iz Ljubljane, je z zadnjimi medijskimi odzivi še okrepil ugibanja, da bo sezona 2018/19 njegova zadnja na mestu predsednika Olimpije.

Po pokalni zmagi, ko so Ljubljančani s kar 5:0 (3:0), na Bonifiki premagali Koper ter si skoraj že zagotovili polfinale slovenskega pokala, povratna tekma bo zgolj formalnost, je na klubski uradni spletni strani nkolimpija.si luč sveta ugledalo osebno pismo, namenjeno navijačem in vsem ljubiteljem Nogometnega kluba Olimpija, ki bi ga bilo možno razumeti tudi kot napoved odhoda.

Zmaji so v zadnjem obdobju pod Mandarićem dvakrat postali prvaki, v prejšnji sezoni osvojili celo dvojno krono, zmagovalcev prvenstva in pokala. "Za nami je uspešna sezona, ki je zaznamovana z največjimi uspehi v zgodovini NK Olimpija Ljubljana. Letošnje ambicije niso nič manjše. Po nekoliko slabšem začetku prvenstva se je Olimpija vrnila v odlično formo in nezadržno grabi proti vrhu lestvice, tudi pokalno tekmovanje smo odprli in nadaljevali z zmago," poudarja Milan Mandarić.

milan mandarić | Avtor: Print Screen Print Screen

"Do konca in do uresničitve moje vizije o pomenu in vlogi NK Olimpija Ljubljana v Sloveniji in v Evropi nas čaka še veliko pomembnih tekem. Moja želja je, da večino ciljev dosežemo do konca tega prvenstva, s tem bi bilo tudi moje poslanstvo v klubu izpolnjeno," je zapisu z naslovom Olimpija je in bo šampion razmišljal Mandarić.

"Letošnja strategija izhaja iz vizije o Olimpiji kot najboljšem in najbolj uspešnem slovenskem nogometnemu klubu. Na poti k uresničitvi tega cilja si želimo predvsem vzpostaviti optimalno in učinkovito ravnotežje v članskem moštvu. Zagotovili bomo vso potrebno podporo trenerju in tehničnemu osebju pri projektu zagotavljanja močnega in enotnega moštva, v katerem bodo imeli vsi posamezniki ustrezen pomen in vlogo," nadaljuje.

milan mandarić | Avtor: Profimedia Profimedia

Načrtuje utrditi in prenoviti mladinski pogon. "S pravo strategijo in trdim delom želimo doseči, da bo v prihodnje klub iz mladinskega pogona vsako leto zagotovil najmanj enega kakovostnega igralca za člansko moštvo, zato bomo mladinski pogon okrepili tudi kadrovsko, prizadevali pa si bomo tudi za izboljšanje tehničnih pogojev na trening igriščih," je poudaril Mandarić, ki je 8. septembra dopolnil 80 let.

Predsednik kluba želi izboljšati poslovno in finančno kondicijo v klubu. "V zadnjih mesecih smo veliko naredili na področju poslovnega sodelovanja z uglednimi podjetji, kot so zavarovalnica Merkur, Mercedes, Terme Čatež, Pekarna Pečjak in drugi. To bomo nadaljevali v prihodnje."

Prav tako je njegov cilj krepiti enotno vzdušje in občutek povezanosti med vsemi, ki dihajo z(a) Olimpijo. "Igralci, zaposleni, tehnično osebje, navijači in podporniki. V ta namen bomo organizirali sestanke, s katerimi bomo zagotovili dobro obveščenost o vseh pomembnih dogajanjih."

Milan Mandarić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Veliko bomo delali pri dodatni motivaciji za ogled Olimpijinih tekem. V sodelovanju s partnerji si bomo prizadevali pripeljati čim več novih gledalcev v Stožice. Z družbeno odgovornimi projekti bomo krepili ugled kluba v lokalnem in širšem okolju," dodaja.

"Dragi prijatelji, prepričan sem, da bomo vse to skupaj brez težav dosegli, da bo Olimpija tudi v prihodnjih letih, ne glede na to, kdo jo bo vodil, to, kar je tudi danes - šampion," je sklenil "vaš predsednik" Milan Mandarić.

Olimpija v državnem prvenstvu po 12. krogih za vodilnim Mariborom na drugem mestu lestvice zaostaja pet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.