Šport > Nogomet
131 ogledov

Maradona podal odstopno izjavo

diego maradona Epa
Sloviti Argentinec se po enem letu poslavlja od trenerskega stolčka.

Ob Lionelu Messiju in papežu Frančišku najbolj znani Argentinec Diego Maradona, ki ga v Argentini na poslikavah upodabljajo v podobi "nogometnega boga", je po 12 mesecih končal delo trenerja v drugoligaški ekipi Al-Fujairah iz Združenih arabskih emiratov.

Argentinčev pravni zastopnik Matias Morla je sporočil, da je Maradona v petek podal odstopno izjavo, potem ko se ekipa Al-Fujairah ni uvrstila v prvo ligo.

Sedeminpetdesetletni Maradona, nekdanji svetovni prvak in ena najbolj razvpitih nogometnih osebnosti, se je odločil za odstop s trenerskega položaja po neodločenem izidu 1:1 proti ekipi Horfakan. Z remijem so nogometaši Al-Fujairah zapravili napredovanje v elitno druščino v prihodnji sezoni, saj bodo sezono končali na največ tretjem mestu drugoligaške razpredelnice, kar je premalo za preboj v prvo ligo.

Argentinska nogometna legenda, ki je bil lani februarja imenovan za ambasadorja Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je vodenje arabskega kolektiva prevzel maja lani. Pred tem je bil v sezoni 2011/12 trener Al-Wasl iz Dubaja.

Čeprav Maradona slovi kot eden najboljših nogometašev vseh časov, kot trener ni bil tako uspešen. Leta 1994 je bil trener argentinskega kluba Mandiyu de Corrientes, leto dni pozneje pa je vodil še Racing. Med leti 2008 in 2010 je bil tudi selektor argentinske izbrane vrste, svoj mandat pa je končal po porazu v četrtfinalu na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice