Šport > Nogomet
131 ogledov

Maribor in Olimpija v tekmo po odmevnih porazih

NK Maribor/Twitter
Drevi že 54. večni derbi med Mariborom in Olimpijo.

Nogometaši Olimpije in Maribora bodo drevi ob 20.15 igrali drugi večni derbi sezone. V Stožicah se bodo merili v okviru 13. kroga Prve lige Telemach. Prvi medsebojni obračun so v začetku avgusta v Ljudskem vrtu dobili Ljubljančani, zdaj pa znova oboji napadajo zmago.

Ekipi bosta igrali 54. derbi, odkar se je zeleno-bela zasedba vrnila v prvo ligo, 53. pa sta v korist Ljubljančanov odločila Svit Sešlar in Timi Max Elšnik. To je bila enajsta zmaga Olimpije na teh derbijih, Maribor jih ima 20, zadnjo je dosegel aprila v prejšnji sezoni, ko je tudi prekinil niz devetih tekem brez zmage proti ljubljanskemu tekmecu.

Tokrat ekipi prihajata v obračun po odmevnih prvenstvenih porazih. Olimpija je povsem nepričakovano visoko z 1:6 izgubila pri Bravu in tako doživela drugi poraz v sezoni oziroma na zadnjih štirih tekmah, Maribor pa je izgubil doma z 0:1 proti Kopru. Mariborčani so bili pred tem v nizu treh zmag.

Prva Liga Šport Totalen kaos v Ljudskem vrtu, Koprčani z igrišča, tekma prekinjena

Olimpija je v tej sezoni ves čas na vrhu prvenstvene lestvice, izjema je bil le prvi krog. Maribor pa je slabo začel sezono, a se počasi dviguje in je peti. Za Ljubljančani zaostaja kar zajetnih 13 točk, tako da bi bila sobotna zmaga zanj izjemnega pomena.

Derbi bodo sodili Dragoslav Perić, Robert Vukan in Tomaž Klančnik.

Olimpija O kazni Uefe Šport Športni direktor Olimpije medijem: "Zakaj takšno sovraštvo?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.