Šport > Nogomet
328 ogledov

Maribor nadaljuje uspešno serijo

Aljaž Antolin twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora so v tekmi 18. kroga Prve lige Telemach premagali Bravo s 3:0 (3:0).

Mariborčani so v finiš koledarskega leta krenili s prvo od treh domačih tekem. Njihovo izhodišče je bilo peto mesto na lestvici, pred današnjimi tekmeci so imeli dve mesti in tri točke prednosti. Po visoki zmagi se mesti nista spremenili, le Mariborčani so se Kopru na četrtem mestu začasno približali le na točko. Vijoličasti so po vrnitvi Josipa Iličića sicer zaigrali kot prerojeni, pred tokratnim dvobojem so zabeležili še visoki ligaški zmagi proti Muri in sežanskem Taboru, v pokalu pa so izločili novomeško Krko.

V prvem delu sta tokrat obe ekipi igrali odprto in z veliko priložnostmi, pomembna razlika je bila v izkoristku. Maribor je bil zelo učinkovit, Bravo pa ne in je zadeval predvsem okvir gola.

Za hitro vodstvo domačih je poskrbel Žan Vipotnik, ko je v peti minuti po akciji Ivana Brnića in Marka Božića stekel proti vratom in žogo iz bližine ob vratnici poslal v mrežo.

V 20. minuti je domače moštvo povišalo vodstvo. Po podaji Marka Tolića je Vipotnik prepustil žogo Brniću, a so gostje žogo po strelu odbili, je pa ta prišla do Jana Repasa, ki je bil dovolj natančen.

Jan Repas | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Sledile so minute gostov. Najprej je Tamar Svetlin z desne strani poslal žogo proti golu, zadel pa vratnico. Nekaj minut zatem pa se je zatresla tudi mreža Mariborčanov, toda ob podaji Martina Kramariča je bil strelec Almin Kurtović v prepovedanem položaju.

Takoj zatem je sledila nova hitra akcija Maribora, po protinapadu je Aljaž Antolin natančno zaposlil Vipotnika, ta pa je preigral obrambo gostov in nazadnje še vratarja Gala Lubeja Finka za 3:0. A bi lahko gostje še v prvem delu ublažili zaostanek, vendar je žoga po silovitem strelu Davida Flakusa Bosilja s 25 metrov zatresla le prečko.

Nadaljevanje je bilo bistveno manj razburljivo. Mariborčani so dobro branili svojo prednost in se niso pretirano naprezali, polpriložnosti sta imela le Repas in Vipotnik, a Lubej Fink ni imel veliko dela.

Za odtenek bolj živahni so bili gostje, Kristjan Trdin z glavo in rezervist Loren Maružin v 82. minuti sta imela nekoliko nevarnejša poskusa.

Tik pred koncem se je zdelo, da bodo gostje v Mariboru dosegli vsaj častni gol, toda potem ko Luka Štor iz neposredne bližine ni zadel, podal nazaj Kramariču, ta pa je bil uspešen, so sodniki zaradi prepovedanega položaja ob začetku akcije gol razveljavili.

Remi zadnjeuvrščenih ekip

Nadaljevanje nogometnega prvenstva po reprezentančnem premoru sta sicer začeli ekipi z dna lestvice. Pred obračunom so bili ob enakem točkovnem izkupičku zaradi boljše razlike v zadetkih v prednosti Goričani, po koncu tekme pa se stanje na lestvici ni spremenilo, saj sta si ekipi plen razdelili in tako obe ostajata na predzadnjem in zadnjem mestu, še vedno pa so spredaj Goričani.

Čeprav so imeli domači na celi tekmi premoč in tudi več strelov na gol, pa so do prednosti prišli igralci sežanskega kluba. Bistven dogodek prvega polčasa se je zgodil že v sedmi minuti, ko je Žiga Ovsenek po natančni podaji z leve strani sprejel žogo na robu kazenskega prostora in močno udaril, po njegovem natančnem strelu pa je žoga končala v zgodnjem kotu vrat Uroša Likarja.

A tudi odgovor Goričanov v drugem polčasu je bil hiter. Že v 52. minuti je namreč Luka Vekić, tokrat eden najbolj aktivnih in nevarnih pri modro-belih, poskrbel za še en atraktiven zadetek. Žogo je ustavil na robu kazenskega prostora, nato pa z desne strani močno udaril in tudi Jan Koprivec jo je lahko le nemočno pospremil na poti v svojo mrežo.

Po izenačujočem zadetku so več pokazali Goričani. Iskali so popoln preobrat, najlepšo priložnost je imel Jošt Urbančič, ko je v 68. minuti dobro vtekel v kazenski prostor, nekoliko slabše pa streljal s kakšnih osmih metrov. Pri gostih je imel dve polpriložnosti Nabil Khali, a Likar ni imel veliko dela.

Ob koncu rednega dela pa bi lahko Urbančič poskrbel za zmago Gorice, toda po njegovem predložku skorajda iz mrtvega kota z leve strani je žoga oplazila prečko in se odbila v polje.

 

Prva liga Telemach, 18. krog:

Gorica : Tabor Sežana  1:1 (0:1)
Vekić 52.; Ovsenek 7.

Maribor : Bravo  3:0 (3:0)
Vipotnik 5., 37., Repas 15.

Sreda:
Kalcer Radomlje - Domžale
Koper - Mura

Četrtek:
Olimpija - Celje

Lestvica:
 1. Olimpija          17   14    1    2    31:16   43
 2. Celje             17    8    6    3    26:21   30
 3. Mura              17    8    5    4    31:24   29
 4. Koper             17    8    4    5    25:17   28
 5. Maribor           18    8    3    7    36:26   27
 6. Domžale           17    5    7    5    26:23   22
 7. Bravo             18    6    3    9    19:17   21
 8. Kalcer Radomlje   17    2    7    8    15:30   13
 9. Gorica            18    2    6   10    13:28   12
10. Tabor Sežana      18    2    6   10    13:33   12
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice