Šport > Nogomet
15 ogledov

"Maribor ni Real ali Barcelona"

eldin adilović Saša Despot
Vam ime Eldin Adilović zveni znano? Ne brez razloga. Nekdaj je bil ta fant napadalec Interblocka, Livarja in Nafte, zdaj pa je 26-letnik prva napadalna ost sarajevskega Željezničarja, s katerim se bo Maribor v sredo (20.00) pomeril v drugem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov.

"Maribor je močna ekipa, kar je že večkrat pokazal. Skupaj s trenerjem Amarjem Osimom sem gledal posnetek njegove tekme z Olimpijo, zato imamo zdaj v ekipi jasnejšo sliko, za kakšnega nasprotnika gre," je za sportsport.ba dejal Eldin Adilović, ki je v Sloveniji prebil tri sezone med letoma 2006 in 2009, najbolje pa mu je šlo pri Interblocku v sezoni 2006/07, ko je na 15 prvenstvenih nastopih zabil osem golov za tedaj ambiciozne Ljubljančane: "Remi na prvi tekmi bi bil za nas dober rezultat. O porazu nihče ne razmišlja. Maribor ima tudi napake. Da se razumemo, Maribor ni Real ali Barcelona, čeprav igra dobro in ima precej izkušenj s takšnih tekem. Maribor prevladuje v slovenskem prvenstvu, a tudi mi v našem." Željo je sicer lansko prvenstvo BiH osvojil z osmimi točkami prednosti pred drugouvrščenim Širokim Brijegom, Adilović pa si seveda ni drznil govoriti o hibah Maribora …

No, Ljudski vrt pa naj bi bil v sredo v veliki meri obarvan tudi modro-belo. Omenjeni vir namreč poroča, da naj bi se nanj zgrnila precejšnja množica njegovih navijačev, med drugim tudi iz Slovenije, Avstrije in Nemčije, skupaj kar okrog dva tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.