Šport > Nogomet
1397 ogledov

Maribor se z zadetkom v 96. minuti rešil pred porazom v Luksemburgu

NK Maribor Twitter/NK Maribor
Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij konferenčne lige proti luksemburškem Differnageju igrali neodločeno 1:1 (0:1).

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij konferenčne lige v gosteh pri luksemburškem Differdangeju igrali neodločeno 1:1. Od 25. minute pa do šeste sodniškega dodatka so zaostajali, nato pa je "vroči" Arnel Jakupović natančno izvedel prosti strel, izenačil in ekipo rešil iz zagate.

Mariborčani so se na podoben način reševali že v prvem krogu proti Birkirkari, tudi proti Maltežanom so se na prvi tekmi v Mariboru razšli z neodločenim izidom 1:1, na Malti celo do zadnjih minut zaostajali, a nato vendarle dosegli dva gola.

Da bi lahko imeli oslabljeni Mariborčani - poleg številnih poškodovanih igralcev so v zadnjem trenutku ostali brez obolelega Luke Uskokovića, težave tudi v Luksemburgu, se je hitro videlo. Hitro se je dalo ugotoviti, da Luksemburžani, ki imajo v svojih vrstah veliko število tujcev, niso naivna in neorganizirana ekipa, kar so konec koncev dokazali že lani, ko so v istem tekmovanju namučili Olimpijo. Odlično so se postavili na igrišču in tekmecem niso dovoljevali, da bi nevarneje ogrožali vrata, čeprav so ti nekajkrat poskušali s streli od daleč. V napadu pa imajo nekaj zanimivih igralcev, ki so ob vsaki nezbranosti mariborske obrambe predstavljali nevarnost.

NK Maribor | Avtor: Twitter/NK Maribor Twitter/NK Maribor

Eden od njih je Angolec Erico Castro, ki je v 25. minuti poskrbel, da je domača ekipa povedla. V kazenskem prostoru je odlično sprejel žogo, se z obratom rešil svojega čuvaja Maxa Watsona in v slogu največjih mojstrov premagal Ažbeta Juga.

Mariborčani so po prejetem golu povsem prevzeli pobudo, edino pravo priložnost v prvem delu pa so si priigrali v zadnji minuti, ko je Itsuki Urata z leve strani poslal natančen predložek v sredino, kjer je bil Jan Repas neoviran, toda njegov, sicer ne slab strel z glavo je domači vratar z lepo parado ubranil.

V drugem delu je bila premoč gostov še bolj izrazita, toda domači so bili celo nevarnejši, zapravili so dve lepi priložnosti, eno po kotu, drugo pa po hitrem protinapadu. Slovenska ekipa je tudi v drugem delu nekajkrat streljala od daleč, nekajkrat tudi prišla v kazenski prostor, toda prave nevarnosti za vrata domačih ni bilo vse do zadnjih trenutkov tekme, ko so njihov zadnji napad tekmeci s prekrškom zaustavili v bližini kazenskega prostora, nekoliko na desni strani igrišča. Strel je s svojo levico natančno izvedel Jakupović, ki je odlično strelsko formo pokazal tudi na prvenstvenem dvoboju proti Radomljam.

Povratna tekma bo naslednji četrtek v Mariboru.

* Stadion Municipal de la Ville de Differdange, gledalcev 1900, sodniki: Jaanovits, Härsing, Roos (vsi Estonija).
* Strelca: 1:0 (Castro (25.), 1:1 Jakupović (90.).
* Differdange 03: Ruffier, D'Anzico, Brusco, Bedouret, Franzoni, Pruzzo, Ulisses (od 85. Costa), Monge, Naifi (od 85. Bei), Castro (od 74. Lamas), Trani (od 90. Comachi).
* Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Urata, Lorber, Repas (od 74. Rafiu), Laušić (od 88. Horvat), Jakupović, Brnić, Kolar (od 46. Skuka).
* Rumeni kartoni: Monge, Pruzzo, Ulisses, Naifi; Milec.
* Rdeč karton: /

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:16 27.julij 2023.

    Mogoče so nogometaši Maribora, ker so se v soboto preveč nagarali proti Radomljam, danes raje počivali in čakali, če bodo Luksemburžani premagali sami sebe!?