Šport > Nogomet
21 ogledov

Mariborčane opeva tudi Gazzetta

maribor ljudski vrt prvak tavares rajčević vidović ibraimi volaš milec cvijanovi Gregor Katič
Italijanska Gazetta dello Sport je obeležila predčasno osvojeni mariborski naslov nogometnih državnih prvakov. "Iz diamantov se ne rodi nič, iz gnoja se rodijo rože," je njen pisec sklenil glede na pretekle dolgove in zdajšnje uspehe vijolic.

Med drugim so pri najslovitejšem italijanskem športnem časniku zapisali: "Mnogi aktualne Olimpije ne priznavajo za naslednico tiste pokojne. Sedanje Olimpijino vodstvo si lasti zgodovino stare Olimpije, čeprav ni saniralo njenih dolgov in jo pustilo propasti. Tudi na Štajerskem so imeli podobne težave. Toda kljub štirim milijonom dolga, kar je za slovenske razmere ogromno, kluba niso poslali v stečaj, ampak so poplačali dolgove do zadnjega centa. Po sedmih letih varčevanja so januarja 2011 dokončno sanirali klub. Letošnji naslov prvaka je za NK Maribor drugi zaporedni in potrditev odlične sanacije kluba. Najbolj znana osebnost kluba je športni direktor Zlatko Zahovič. V vratih je znanec z italijanskih igrišč, starejši bratranec Samirja Handanovića Jasmin (nekoč član Mantove in Empolija), kapetanski trak pa nosi Brazilec Marcos Tavares. Naredili bi veliko napako, če bi podcenjevali Mariborčane. Avgusta so izločili Glasgow Rangerse iz Lige Europa in ob tem Ibrox park zapustili neporaženi. Še pred dvema letoma pa sta bila Iličić in Bačinović dva neznana igralca v vijoličastem dresu. Pri tej zgodbi velja prispodoba, redkokdaj kot tokrat je imel prav De Andre (italijanski pevec): Iz diamantov se ne rodi nič, iz gnoja se rodijo rože."

Komentarjev 1
  • carli55 06:19 25.april 2012.

    Ja vsa čast Vijolice kapa vam dol in ZZ,da ni naradu kot zodar v OL,ko je poslal klub v stečaj upniki pa Jeb....e!!!!!!!!!!!!In zdej se hvalijo z staro OL!!To zdaj je Bežigrad ne pa OLpa lp iz MB