Šport > Nogomet
93 ogledov

Mariborčani se nadejajo drugačne podobe

maribor liverpool Epa
Mariborčani so na tekmi z Domžalami opravili generalko pred gostovanjem na slovitem Anfieldu.

Slovenski državni prvak je v 14. krogu Prve Lige TS na gostovanju premagali Domžale (1:0). Vtise po drugi zaporedni zmagi z minimalnim izidom - prejšnji teden je Maribor premagala Ankaran Hrvatini (1:0) - je za klubsko spletno stran strnil Martin Milec.

"Gledano v celoti smo odigrali dobro tekmo, imeli nadzor. Zadeli smo ob pravem trenutku, na takšnih tekmah je to zelo pomembno. Lahko bi zabili še kakšen gol, ampak menim, da ne bo nič narobe, če bi tudi do konca sezone zmagovali po 1:0 (smeh)," je povedal 26-letni branilec.

"Naši napadalci in krilni igralci so dobro pritiskali njihove branilce, da niso mogli igrati, kot so si želeli. Dobili smo veliko zahtevnih dvobojev, tistih drugih žog in morda manj opaznih zadev, ki smo jih počeli dobro ter pravočasno. Veliko pa nam ob zmagi pomeni spoznanje, da spet nismo dobili gola in gremo naprej z dvignjeno glavo," je dodal Milec.

"Verjamem, da bo v sredo zgodba drugačna. Tista izkušnja iz Ljudskega vrta je pozabljena."

Martin Milec

Mariborčane v sredo čaka tekma 4. kroga Lige prvakov. Gostovali bodo na Anfieldu, kjer bodo poskušali iztržiti ugodnejši rezultat proti domačemu Liverpoolu. Tekma v Ljudskem vrtu se je namreč končala z visoko zmago angleškega velikana (0:7).

Philippe Coutinho Hud poraz Šport Vijoličasti popolnoma nemočni

"Vemo, kaj nas čaka. Treba se bo maksimalno pripraviti, biti veliko bolj zbrani že od prve sekunde, ne pa tako, kot je bilo v Mariboru," je povedal Milec in obljubil: "Verjamem, da se bomo predstavili v boljši luči, tudi ta tekma v Domžalah nam je dala dodatno samozavest. Odigrali smo jo že neprimerno boljše kot prejšnjo proti Ankaranu, ko se ni bilo lahko odzvati po sedmih prejetih golih."

Darko MIlanič Po tekmi Šport Milanič: V idealnem stanju bi lahko odigrali odlično tekmo

V torek bodo odpotovali proti Otoku, kjer jih v večernih urah čaka prvi trening. Tekma bo na sporedu v sredo ob 20.45. "Zagotovo bomo še enkrat imeli temeljite priprave. Zdaj vemo, dejansko smo vedeli že prej, kje je njihovo najmočnejše orožje. Ampak smo v Mariboru vse pokvarili s slabim začetkom. Zato bo zdaj treba igrati pametneje, predvsem pa bolj zbrano. Verjamem, da bo v sredo zgodba drugačna. Tista izkušnja iz Ljudskega vrta je pozabljena," je povedal Milec.

Marcos Tavares Navdušeni Šport Uefini predstavniki v Mariboru niso mogli verjeti svojim očem NK Maribor Razočaranje Šport "Priznam, to je najhujši poraz v karieri" Ljudski vrt Maribor Liverpool Aplavz Angležev Šport NK Maribor z ganljivim sporočilom za navijače
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.