Šport > Nogomet
2243 ogledov

Masaker v polfinalu prvenstva! Pretepi, štirje rdeči in devet rumenih kartonov!

Pretep na tekmi ZDA : Mehika Profimedia
Američani in Kanadčani za zmago na pokalu Concacaf, potem ko so ZDA v pravem "mesarskem klanju" premagale Mehiko.

Ameriški in kanadski nogometaši so se uvrstili v veliki finale prvenstva Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf). Američani so na zaključnem turnirju na stadionu Allegiant v Las Vegasu v polfinalu premagali Mehiko s 3:0 (1:0), Kanada pa je bila boljša od Paname z 2:0 (1:0).

Za Američane je dva gola dosegel Christian Pulisic v 37. in 46. minuti, zadnjega pa je prispeval Ricardo Pepi v 78. minuti. Na tej tekmi je bilo zelo vroče, sodnik Ivan Barton iz Salvadorja je pokazal kar štiri rdeče in devet rumenih kartonov. Na ameriški strani sta bila izključena Weston McKennie in Sergino Dest, na mehiški pa Cesar Montes in Gerardo Arteaga.

Vse skupaj se je začelo v 69. minuti, ko je bil zaradi grobega prekrška neposredno izključen Montes, najslabše pa jo je odnesel McKennie, ki je priskočil na pomoč svojemu soigralcu in želel obračunati z Montesom, zaradi česar si je tudi sam prislužil predčasno pot pod prho.

Še bolj pa so strasti zavrele v 86. minuti, ko je bila tekma ob rezultatu 3:0 za ZDA že odločena, živci na obeh straneh pa še vedno zelo napeti. Med obema ekipama je prišlo do precejšnjega prerivanja tu in tam pa je padel tudi kakšen udarec. Vse skupaj se je končalo z izključitvama Desta in Arteage, medtem ko so Chris Richards, Edson Alvarez in Guillermo Ochoa prejeli rumene kartone.

Američani so tako sicer prišli do zmage, a so pred tekmo s Kanado ostali brez dveh izmed svojih največjih zvezdnikov, saj v finalu ne bodo mogli računati na nekdanja nogometaša Juvnetusa in Barcelone, ki sta si v polfinalu prislužila rdeča kartona.

Kanadčani so sicer na drugi tekmi z goloma Jonathana Davida v 25. in Alphonsa Daviesa v 69. minuti ugnali tekmece iz Paname, tudi na tej tekmi je rdeči karton prejel Panamec Eric Davis.

Tekmi za prvo in tretje mesto bodo v noči na ponedeljek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice