Šport > Nogomet
505 ogledov

Medtem ko ves svet stoji, Ibra že zabija gole na tekmah!

Zlatan Ibrahimović Epa
Ibrahimović že pridno vadi in zabija gole.

Na Švedskem so sredi pandemije novega koronavirusa dovoljene športne dejavnosti, v sicer omejenem obsegu. Sloviti nogometni napadalec Zlatan Ibrahimović se je odločil, da bo čas koronavirusne krize preživljaj v svoji domovini, kjer za razliko od Italije, lahko nogometaši igrajo nogomet, a brez gledalcev na tribunah. Ibrahimović je že zabil gol.

Napadalec ekipe AC Milan je v petek na treningu zelo učinkovito odprl sezono pripravljalnih tekem za švedsko ekipo Hammarby, klub, v katerem je solastnik.

Igralci Hammarbyja so se pomerili z igralci dveh nižjeligašev. Švedske zdravstvene oblasti so vrhunskim športnikom dovolile vrnitev na igrišča ob upoštevanju omejitvenih ukrepov, prav tako pa na tribune niso spustili gledalcev. Ta tekma je bila predvajana po televiziji oziroma so prenos zagotovili distributerjih pretočnih spletnih vsebin, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Zlatan Ibrahimović | Avtor: Epa Epa

Po tekmi so bila dovoljena novinarska vprašanja, Ibrahimović je tako švedski javnosti podal tudi svoje videnje vrnitve v švedsko prvo nogometno ligo allsvenskan.

"Vedno sem govoril, da ne bom igral v allsvenskanu, ampak povedal sem tudi druge stvari. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je dejal za televizijo Dplay.

Osemintridesetletnik se je že marca, ko je bilo zaustavljeno italijansko prvenstvo, vrnil na Švedsko. Ni znano, kdaj se bo serie A lahko nadaljevala, Ibrahimovićeva pogodba z Milanom pa poteče konec junija. Napadalec je dejal, da je bolje trenirati na Švedskem.

"Hočem igrati nogomet, dokler lahko, a bomo videli, kaj se bo zgodilo. Želim prispevati," je dejal Ibrahimović.

Medtem ko je bil na Švedskem, je večkrat treniral pri Hammarbyju. "Zelo sem hvaležen, da lahko treniram s fanti, glede na to, da v Evropi nogometa ni mogoče igrati," je dodal.

Zlatan Ibrahimović | Avtor: Epa Epa

Lani je Ibrahimović z odkupom 25-odstotnega deleža Hammarbyja poskrbel za veliko negativne publicitete ter razjezil navijače njegovega nekdanjega kluba Malmö.

Navijači so svoj bes izrazili tako, da so se večkrat znesli nad Ibrahimovićevim kipom, ki so ga postavili pred stadionom v Malmöju. Kip so zažgali in poškodovali, trenutno je odstranjen in ga popravljajo.

Ibrahimović je dejal, da je vandalizem "sramota", vendar se ni razburil. "Trenutno so pomembnejše druge stvari. Danes govorimo o koroni, o zdravju," je dejal. "Vem, kaj sem prispeval."

Na Švedskem upajo, da bodo lahko najvišjo ligo švedskega nogometa znova igrali junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice