Šport > Nogomet
14 ogledov

Merklova bo "Der Klassiker" gledala na Wembleyu

Merkel Niersbach Friedrich Nemčija Grčija Gdansk Euro 2012 četrtfinale EPA
Nemška kanclerka Angela Merkel je danes potrdila, da se bo v živo udeležila finala Lige prvakov na londonskem Wembleyu.

Naslednjo soboto, 25. maja, se bosta za najbolj prestižno evropsko klubsko lovoriko pomerila dva nemška kluba, Bayern München in Borussia Dortmund.

Ob robu Evropskega foruma v Berlinu se kanclerka Angela Merkel seveda ni mogla izogniti tudi športnim oziroma nogometnim temam. "Običajno se kanclerkin delovni teden konča v petek, a bom tokrat naredila izjemo in bom na stadionu," je povedla Merklova.

Merklova pa ni hotela izdati, za koga bo navijala ali pa vsak skrivaj stikala pesti na finalu: "Ker sem nemška kanclerka in sta v finalu dva nemška kluba, sem po tej plati v povsem varnih vodah," je še dejala.

Merklova je sicer častna članica nekdanjega prvoligaša Energie Cottbus, ki je zdaj v nemški drugoligaški konkurenci, pred nekaj leti pa je njegovi klopi sedel tudi slovenski strokovnjak Bojan Prašnikar.

Komentarjev 1
  • izRODEk 20:18 16.maj 2013.

    Merklova je nekakšna vez med idejo Adolfa Hitlerja in Vatikanom. Nekaj najslabšega, kar se je lahko pripetilo prostoru EU.Sicer pa iz varnostnega vidika takšna napoved za obisk tekme ni ravno biser diplomacije...osebo, ki jo ena polovica Evrope sicer priznava, ...prikaži več druga pa prezira...upam na najboljše. Pa seveda nisem eden izmed tistih, ki bi jo priznaval... : )