Šport > Nogomet
6 ogledov

Messi: ''Besen sem!''

lionel messi argentina EPA
Nogometaš Barcelone Lionel Messi je bil vidno razočaran po remiju argentinske izbrane vrste na obračunu s Savdsko Arabijo. Prijateljska tekma se je končala brez zadetkov, prvi zvezdnik katalonskega velikana pa je po tekmi izrazil svoj bes.

''Oddali smo tekmo,'' je novinarjem po koncu obračuna v Riyadhu zatrdil Messi. ''Zares je škoda, da smo tako zaključili leto po vsem, kar smo dosegli do tega trenutka,'' se je jezil Argentinec, ki ni bil zadovoljen s pristopom celotne reprezentance. ''V tekmo se nismo podali tako, kot bi se morali. Čeprav smo v nadaljevanju igrali bolje, nismo mogli zmagati. Poskrbeti moramo, da se to nikoli več ne zgodi. Danes smo naredili napako, saj se od Argentine pričakuje, da zmaga, in danes se to ni zgodilo,'' je povedal 25-letnik.

Messija pa ne tolaži dejstvo, da je bila tekma prijateljske narave. ''Vsaka tekma je pomembna, tudi prijateljska,'' je povedal nogometaš Barcelone in dodal, da je bilo ''leto 2012 zelo dobro za Argentino'', vendar še enkrat poudaril, kako razočaran je po remiju s Savdsko Arabijo. ''Besen sem zaradi tega, kar se je zgodilo danes,'' je zaključil Argentinec.

Piqué: ''Messi je z drugega planeta''

Nogometaš Barcelone Gerard Piqué je spregovoril o nagradi za najboljšega nogometaša na svetu, ki ima po njegovem mnenju samo enega lastnika: Lionela Messija. Španec je zatrdil, da je Messi ''z drugega planeta'' in boljši od Cristiana Ronalda, ki je ''najboljši med ljudmi''. Še enkrat je izrazil željo, da bi upokojitev dočakal na Camp Nou in nekoč postal predsednik katalonskega kluba.

''Spoštujem tiste, ki menijo, da si zlato žogo zasluži Ronaldo, vendar Leo je z drugega planeta, medtem ko je Ronaldo najboljši med ljudmi. Z Ronaldom sem igral pri Manchesterju. Trdo dela in zelo je dober, vendar ob Messiju ne moreš storiti ničesar,''
je povedal Pique, ki je prepričan, da je Argentinec vsaj za razred boljši od svojih konkurentov.

Pique Barcelona Chelsea Liga prvakov polfinale povratna tekma Camp Nou novinarsk | Avtor: EPA EPA
Španec se prav tako zaveda, da Katalonci za osvajanje lovorik potrebujejo prvega zvezdnika ekipe in v čast mu je, da lahko igra z njim. ''Svojim otrokom in vnukom bom lahko povedal, da sem igral z Leom. Nekega dne se bo upokojil. Kar ga dela najboljšega je to, da so igralci, ki so osvojili svetovno prvenstvo, v karieri imeli številne vzone in padce. Kot na primer Maradona, ki ni bil polovico tega, kar je Messi pri Barçi. Za njim je toliko uspešnih let, da si zasluži naziv najboljšega vseh časov,'' je zaključil Piqué.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.