Šport > Nogomet
16 ogledov

Messi bi zlato žogo dal Xaviju ali Iniesti

Lionel Messi zlata žoga Žurnal24 main
Argentinec Lionel Messi, eden izmed glavnih favoritov za osvojitev zlate žoge, bi si želel nagrado videti v rokah Xavija ali Inieste. Zvezdnik Barcelone ne bi bil prav nič presenečen, če bi prestižni naziv najboljšega nogometaša romal v roke Ikerja Casillasa.

Najboljši strelec španskega prvenstva lanske sezone Lionel Messi je spregovoril o dogajanju v katalonskem klubu, novem trenerju in zlati žogi. ''Iker Casillas ima vse možnosti, da osvoji nagrado,'' je priznal Messi. Na vprašanje, koliko možnosti za osvojitev zlate žoge ima Cristiano Ronaldo, pa je mali Argentinec povedal: ''Vsi nogometaši, ki so osvojili lovorike, imajo veliko možnosti.''

Messi: ''Upam, da to sezono osvojimo vse''

Lionel Messi je leta 2011 osvojil zlato žogo pred soigralcema Xavijem Hernándezo | Avtor: EPA EPA
Kljub omembi dveh zvezdnikov madridskega Reala pa je Messi poudaril, da bi si nagrado želel videti v rokah enega izmed njegovih ekipnih soigralcev. ''Upam, da jo dobi nekdo od mojih soigralcev pri Barceloni, morda Xavi ali pa Iniesta, a do razglasitve zmagovalca je še daleč,'' je povedal Argentinec, ki si v prihajajoči sezoni želi osvojiti čim več lovorik. ''Upam, da to sezono osvojimo vse. Takšen cilj smo si zastavili. Čutim, da imam neporavnane račune, zaradi tiste zgrešene enajstmetrovke proti Chelseaju v polfinalu Lige prvakov,'' se je na boleč izpad proti kasnejšim zmagovalcem spomnil Messi in še enkrat izpostavil podobnost med načinom dela Pepa Guardiole in Tita Vilanove. ''V zadnjih dneh je Tito počel isto, kot smo počeli lani. Sezono začenjamo na enak ali vsaj podoben način kot lani,'' je povedal petindvajsetletnik.

Argentinec nima komentarja na izjave Ronalda

Cristiano Ronaldo | Avtor: EPA EPA
Messi je spregovoril tudi na temo vzklikov, ki jih je vse pogosteje deležen Cristiano Ronaldo. Škodoželjni navijači Portugalcu večkrat vzklikajo ime argentinskega rivala, zato je napadalec Real Madrida na Euru 2012 izjavil: ''V tem času lani je Messi že izpadel iz ameriškega prvenstva.'' Messi njegove izjave ni želel pretirano komentirati. ''Nič nimam povedati. To je izven mojega nadzora. Na ljudeh je, da se sami odločajo, kaj delajo in govorijo,'' je diplomatsko zaključil Argentinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.